Немски политолог: Путин е прав в оценката си за Украйна


Немски политолог: Путин е прав в оценката си за Украйна

Обстреляна кола с журналисти в предградие на Донецк

Докато не се даде автономия на Донецк и Луганск, населението ще е готово за съпротива

По време на „Пряка линия” Владимир Путин отговори на многобройни въпроси по конфликта в Украйна. Според него Киев не бърза да изпълни задълженията си по споразуменията в Минск.

По този повод немският политолог Петер Шулце счита, че ЕС трябва да окаже натиск на Киев с цел да изпълни договореностите.

В ефира на радио Sputnik политологът заявява: „Руският президент е прав като казва, че натиск заради кризата в Украйна се оказва изключително спрямо Москва.

В същото време Западът се отнася изключително търпеливо и грижливо към Украйна, което довежда до втвърдяване на позициите и още по-силна непримиримост на украинските власти при изпълнение на Минските договорености” – казва Шулце в ефира на радиото.

По думите на немския политолог, Киев малко прави за отстранение на разкола в Украйна. В това число се отнася и нежеланието на украинските власти да изпълнят своите задължения по определяне на статута на Донбас.

„Докато в Украйна действат незаконни въоръжени формирования, профашистки групировки като Десен сектор” и други подобни армии на олигарси, в страната няма да има стопроцентова гаранция за мир.

Този проблем може да бъде решен по пътя на съвместни действия на Москва, Берлин и Париж.

ЕС обаче трябва да оказва по-голям натиск на Киев не само за спазване на примирието, но и за разработване на закрепения в конституцията статут на автономия на Донецк и Луганск.

В противен случай населението в тези региони няма да се чувства сигурно и ще е готово за съпротива”, заключава Петер Шулце.

 

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 18.04.2015, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: