САЩ ИСКАТ ОТ ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ, А СИ ВДИГАТ СТОКООБОРОТА С РУСНАЦИТЕ?


САЩ ИСКАТ ОТ ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ, А СИ ВДИГАТ СТОКООБОРОТА С РУСНАЦИТЕ? Санкции,санкции,а стокообменът на Русия със САЩ расте,но с Европа намалява и спасението било  (ТТИП). Вносът от САЩ се е увеличил с 23 процента каза Путин.Русия продава на САЩ 60 ракетни двигателя на стойност един милиард долара.Русия е получила предложение от САЩ да продължи работата си на Международната космическа станция (МКС) до 2027 г.
Русия планира да вдигне санкциите срещу Гърция, Унгария и Кипър.
Руското правителство обмисля списъка на страните, за които могат да бъдат премахнати наложените санкции върху  членове на Европейския съюз, заяви министърът на земеделието Николай Фьодоров,цитиран от ТАСС. „Списъкът на страните, се определя с указ на президента на Руската федерация“, – заяви министърът. По-специално, каза той, отмяна на санкциите се обмисля по отношение на Гърция, Унгария и Кипър. Въпреки това, Фьодоров заяви, че е малко вероятно приемането на каквито и да било конкретни решения в сряда в разговорите с министър-председателя на Гърция, но е възможно да се обсъди вдигане на ембаргото.
Партиите близки до Русия да помогнат за евтините доставки на газ за България,поиска  Борисов по време на дискусия на тема „Да! На българската икономика“.Той чувал ли е лафа КЧМП?
Стокообменът между Русия и Федерална република Германия  е спаднал.
С Европейския съюз стокооборота падна с 4.3%, докато вносът е намалял, също някъде между 8-10 %, приблизително.
Общият стокооборот на България с Русия е спаднал за 2014 година, каза министърът на икономиката Божидар Лукарски.
И какво се предлага като изход от ситуацията- Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство между ЕС и САЩ (ТТИП) с новия режим за уреждане на спорове между инвеститор и държава /ISDS – investor-state dispute settlement/ и всички европейски държави ще бъдат подчинени на американските частни мултинационалните корпорации.

Вашингтон заплашваше, в началото на 2014,че затяга изискванията за издаване на лиценз за някои високотехнологични компании, изнасящи за Русия техника с възможна военна употреба.  В средата на май Москва заплаши, че ще забрани на САЩ да използват произведени в Русия ракетни двигатели за военни цели и заплаши да спре функционирането на GPS системата на своя територия.
Русия продава на САЩ 60 ракетни двигателя на стойност един милиард долара.
Сделката между руската ракетно-космическа корпорация „Енергия” и частната американска компания „Orbital Sciences” предвижда доставката на 60 двигателя „РД-181”, като първите два са готови.Договорът предвижда техническо обслужване, огневи изпитания и монтаж на двигателите, предназначени за ракетите „Антарес”.
Стокообменът между Русия и САЩ се увеличил със 7%, докато на Федерална република Германия обема на стокооборота е спаднал.
С Европейския съюз стокооборота падна с 4.3%, докато вносът от тези държави е намалял, също някъде между 8-10 %, приблизително.
Бях малко изненадан, дори нека кажем, че имаме увеличение на търговията с други държави, като например търговията на САЩ покачи с още 7%, – каза Путин по време на среща с представители на Федералното събрание, през декември.
Вносът от САЩ, каза той, се е увеличил с 23 процента. Аз не говоря за региона на Азия и Тихия океан, където нашите обеми също се увеличават, но с нашия основен партньор -Федерална република Германия – ситуацията се влошава с 3.9 % ,Намаляване на оборота, както и внос от Германия също се понижиха,“ – каза президентът.
Износът на храни от Турция за Русия е достигнал рекордни висоти през 2014 г. при част от стоките и най-вече при месото, чиито доставки са нараснали 10 пъти, заяви руският посланик в Турция Андрей Карлов, цитиран от РИА Новости. „През периода януари-ноември 2014 г. доставките на месни продукти в Русия са се увеличили 10 пъти в сравнение с 2013 г., на рибата – 2 пъти, на зеленчуците – с 10%. Започна и доставка на стоки, които досега не сме купували от Турция – мляко и яйца”, каза Карлов.  По думите му стокооборотът между Русия и Турция се развива добре, като се очаква след окончателните изчисления за 2014 г. да е надхвърлил 30 млрд. долара.
Китай и Русия смятат да променят структурата на стокооборота, отделяйки особено внимание на продуктите от областта на високите технологии, заяви председателят на Китайската народна република Ху Цзинтао.
Споразумения за сътрудничество в енергетиката, инвестициите, здравеопазването и културата бяха подписани по време на посещението на руския премиер Дмитрий Медведев във Виетнам, предаде ТАСС в понеделник.
Руската „ИНТЕР РАО – Експорт“ и виетнамската „Норт пауър сървис“ (North Power Service) се споразумяха за модернизиране на електростанции на територията на Виетнам.
Руските държавни железници (РЖД) и Виетнамските железопътни линии също подписаха документ за сътрудничество.
Руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров подписа със своя виетнамски колега Ву Хюи Хоанг съвместна декларация за приоритетни инвестиционни проекти. В Ханой Медведев изрази увереност, че стокооборота между Русия и Виетнам е възможно да достигне 10 милиарда долара през 2020 година.

 

 

Източник: http://yphalachev1.blogspot.com

Posted on 17.04.2015, in Анализи, Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 коментара.

  1. Анонимен

    Най-голямото удовлетворение на САЩ ? България от най-близък приятел та Русия, да стане най големият враг.

  2. Анонимен

    „на Русия“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: