Рон Пол: САЩ са на прага на катастрофална финансова криза


Рон Пол: САЩ са на прага на катастрофална финансова криза„Доларовият мехур” най-вероятно щял да се пукне „бързо и неочаквано”

САЩ се намират на прага на „катастрофална икономическа криза” – е заявил американският политик, бивш член на палатата на представителите на САЩ Рон Пол по телеканала CNBC.

Според политика, причина за това може да послужи пукането на доларовия икономически „балон”, тоест при такава ситуация, при която големи обеми ценни книжа се продават далеч от реалната цена поради засиленото им търсене.

Рано или късно такъв мехур „ще се спука”, което ще доведе до негативни икономически последствия.

Рон Пол твърди, че макар индексът на долара, отразяващ динамиката на американската валута по отношение на валутната кошница, да е достигнал максимални стойности за последните 12 г., това не означава, че доларът е силна валута. Той е силен на фона на другите валути.

„Основните показатели са в бедствено състояние. Когато повече от половината население едва връзва двата края, може да се говори, че икономиката не е в добро състояние.”

Бившият конгресмен не може да предскаже точно кога „ще се пукне доларовия мехур”, но уверява, че това ще стане „бързо и неочаквано”.

Сриването на долара, а след това и фондовия пазар, щяло да стане след като Федералната резервна система започне да повишава лихвите, а това според анализатори може да стане „по-късно тази година”.

Рон Пол също така отбелязва, че важна роля в оценката на икономическата ситуация играе и психологическия фактор увереност.

Сега няма никаква увереност, че в САЩ си струва да се инвестират средства, независимо от силния пазар, счита американският политик.

 

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 17.04.2015, in Икономика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: