Рон Пол: Дойде време да ликвидираме МВФ


Рон Пол: Дойде време да ликвидираме МВФ С парите на данъкоплатците се поддържат слаби, нежизненоспособни и корумпирани правителства

Настанало е време да се сложи край на дейността на МВФ, както и на останалите инструменти на американската политика за икономическа експанзия – твърди американският политик Рон Пол в сайта Ron Paul Institute.

МВФ, отбелязва той, използва парите на американските данъкоплатци, за да поддържат икономически слаби, „нежизненоспособни”, а често и корумпирани правителства. Това на свой ред изкривява пазара и не само не носи полза за самите американци, но и вреди на жителите от онези региони, на които МВФ оказва своята помощ.

Тъй като фондът получава голяма част от финансирането си от САЩ, съвсем логично е, че той адаптира своите действия към прокарване на външнополитическите цели на Вашингтон, пише политикът.

Рон Пол изтъква, че нито един отговорен финансов институт не би предоставил 17- или 40-милиарден кредит в доларов еквивалент на някого, който с труд се опитва да погаси съществуващия вече многомилиарден кредит. Обаче именно така е направил МВФ през февруари, отпускайки нов кредит на Украйна.

От икономическа гледна точка тези пари няма да помогнат на Украйна да се измъкне от кризата, но от политическа ще осигурят прокарването на външнополитическата стратегия на САЩ.

Политикът е убеден, че МВФ не може да бъде реформиран за сметка на изменение на формите за разпределение на капитала, защото източниците за финансирането му са частни компании.

Точно затова тази финансова структура трябва просто да бъде ликвидирана, както и всички останали международни институти, прокарващи американската политика на икономическа експанзия и управляващи световната икономика.

 

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 12.04.2015, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 коментара.

  1. Атанас

    На пръв поглед логично но личи ,че няма добра представа как функционира системата тоест трябва да има МВФ който да следи държ.счетоводства и т.н.

    Това което трябва да се направи е да се държи лихвата под 0,1%

    Темата е голяма и трябва да се балансира между отрицателните лихви и нулевите за да не се разпадне системата ,и съм обобщил основното – https://www.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685

  1. Pingback: Рон Пол: Дойде време да ликвидираме МВФ | РАДИО ЗВЕЗДА

  2. Pingback: Рон Пол: Дойде време да ликвидираме МВФ | Mesta.co

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: