Да спрем подпалвачите на война! Да спасим децата си!


Да спрем подпалвачите на война! Да спасим децата си!Декларация против въвличането на България във война

Скрито и неусетно ни въвличат във война. След планираната антируска кампания на платените отвън „неправителствени“ организации, обявили „окупацията на България от Русия през 1878 г.“, след клеветническата кампания за „агресия“ в Украйна, последваха посещенията на висши английски, американски и натовски дипломати.

Заместник държавният секретар на САЩ, Виктория Нюланд, включи България сред „фронтовите държави“ (?!), в които трябва да се изградят командни центрове… Решението за команден център на НАТО, в който щяха да се разполагат „папки“ и „компютри“, бе последвано от въвеждане на тежка бойна техника.

Разпращането на десетки хиляди повиквателни към запасните съвпадна с решението за участие в десетки маневри, вкл. на територията на обхванатата от гражданска война Украйна. Спешно бе променен Законът за отбраната, даващ възможност НАТО да сформира на наша територия военна структура с български войници. Днес е батальон, утре ще бъде полк, бригада, съединение…

Къде се готвят да изпратят нашите войници под чуждо командване? Замисляли ли сте се? Отговорът е един – Въвличат ни във война с Русия.
Да оставим общия произход, славянската култура, православната религия, да забравим признателността за Освобождението, да забравим въобще морала, както ни напътстват в последните 25 години.

Но можем ли да забравим инстинкта си за самосъхранение? Можем ли да забравим, че Русия не е Либия, не е Сирия, не е Ирак? Русия е свръхмощна военна сила, ядрена държава. Забелязали ли сте инструкциите в метрото и градския транспорт? Как да действаме при радиоактивно и химическо замърсяване…

Как действаха в Хирошима и Нагасаки? Просто умираха с десетки хиляди в продължение на години. Мислите ли, че тук ще е различно заради инструкциите, които ни дават в метрото – когато падне бомбата, да затваряме плътно прозорците…

Управляват ни негодници! За първи път ли чувате, че са такива, че са безскрупулни, продажни, че нямат собствена воля, че са марионетки.
Готвят ни за война срещу свръхмощна ядрена сила. Спомняте ли си как в последните две години периодично изпробват сирените на гражданска защита? Попитахте ли се, защо е това? Искате ли да ги чуете как вият в реална обстановка?

Когато ракетите са вече изстреляни, когато ви остава единствено да затворите плътно прозорците, както пише в глупавата инструкция в метрото. Управляват ни лицемери!

За първи път ли чувате, че са такива, че не може да им се вярва за нищо, че със сигурност ще ни предадат, че въобще не се интересуват от нас?!
Готвят ни за война. Забравете за братския народ, за общата религия и култура, признателността за Освобождението! Забравете морала, както ни напътстват в последните 25 години!

Но не искате ли да живеете? Защо забравяте инстинкта си за самосъхранение? Защо забравяте децата си, внуците? Осъзнайте се! Ние ще сме първите жертви. Така е предвидено. Тези, които разпалват войната, винаги успяват да се скрият. Съгласни ли сте да загинете? Ще позволите ли това?

Ще позволите ли да ни въвлекат във война срещу Русия?
Български исторически опит показва, че всяко наше участие в международен конфликт е завършвало с тежки, непоправими последици за България. Така бе през 1913 г., през 1915 г., през 1941 г., така ще бъде и сега! Да не повтаряме грешките от миналото!
Призоваваме представителите на българската интелигенция, всички активни граждани да се обединят в антивоенни комитети без оглед на политическите различия.

Да настояваме за пълен неутралитет на България. Българската територия, морско и въздушно пространство не могат да бъдат предоставяни на чужди държави и международни организации за водене на военни действия срещу трета страна. Всички чужди военни бази на българска територия да бъдат закрити.

Нека България изпълни историческата си роля на посредник между Изтока и Запада, за предотвратяване на надвисналата опасност.

Да спрем подпалвачите на война! Да спасим децата си!

 

 

Източник: http://www.duma.bg

Posted on 09.04.2015, in Анализи, Балканите and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: