Парадокс в Украйна


Парадокс в Украйна

Снимка: АФП

Ситуацията в Украйна е парадоксална – за една година президентът Петро Порошенко не е изпълнил нито едно от предизборните си обещания и въпреки това все още е на власт, отбелязва директорът на Украинския институт за политически анализи и управление Руслан Бортник.

Той допълва, че всички обещания, които Порошенко е дал по време на предизборната си кампания преди година, са далече от осъществяването си.
„Нито едно от дадените уверения не бе изпълнено. Никой кандидат не е обещавал война в Донбас. А споразумението за асоцииране с ЕС, което Порошенко се кълнеше, че ще сключи, не се прилага цялостно”, отбелязва политологът.

Той допълва, че на миналогодишните избори се е формирал днешният управляващ елит в Украйна.

„Не е изключено политиците, които изплуваха тогава, да бъдат в управлението още дълго време. Така че крайната им задача ще бъде да не допускат във властта нови политици. Те вече са постигнали консенсус. А като се има предвид скоростта, с която дават все нови и нови обещания, не очаквам да изпълнят някой от предходните си ангажименти”, коментира украинският политолог.

Правителството на Порошенко не постигна успехи нито в борбата с корупцията, нито в реформирането на местното самоуправление, за което с такава готовност даваха обещания кандидатите на изборите. Положението със свободата на изразяването през изминалата година само се влоши. Въпреки всичко това Порошенко, както и преди, продължава да стои начело на страната.

„В цивилизованите страни такъв политик не би имал никакви шансове за бъдеще. Но когато в една държава липсва рационална мисъл, а в обществото – политическа памет, медиите манипулират хората. Не е важно какво обещава политикът, важно е в каква светлина го показват”, казва Бортник.

„Ако не запомним обещанията, тогава няма да повдигаме въпроси за тяхното изпълнение”, допълва той.

 

 

Източник: Информационна агенция „Фокус“

http://www.focus-news.net

Posted on 04.04.2015, in Вътрешна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: