Михаил Миков: Българските производители плащат за санкциите срещу Русия


Михаил Миков: Българските производители плащат за санкциите срещу РусияЧрез регионални инициативи от национален характер може да променим политиката на ЕС, заяви левият депутат Валери Жаблянов

Санкциите срещу Русия като начин на действие са погрешни, ефектите се плащат от производителите, анализира позициите на ЕС спрямо Руската федерация лидерът на БСП Михаил Миков.

Той и народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Валери Жаблянов и Таско Ерменков участваха в конференция с международно участие на тема  „Икономическите санкции на ЕС спрямо Русия – влияние върху страните от Югоизточна Европа“.

Дискусията бе организирана от Гражданско сдружение за обективна и честна информация (О.Ч.И.). На срещата присъстваха представители на гръцката ПАСОК, на Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, на съюза „Произведено в България“ и представители от различни сфери на бизнеса.
Според лидера на българските социалисти ефектът от санкциите става все по-осезаеми и ден след ден се усеща в различни браншове. Той бе категоричен, че от санкциите и контрасанкциите вече страда туристическият бизнес.

Проблем ще има и за млекопроизводителите, които ще изпитат трудности след отпадането на млечните квоти.

Тезата му бе подкрепена от Пламен Грозданов, член на „Произведено в България“, който добави, че след падането на квотите от 1 април редица мандри се закриват, а около 3000 работници ще бъдат освободени.
Миков смята, че освен прекия ефект от влошените отношения с Русия има пренасочване на икономически отношения в други части на света. Според него заради ограничения пазар за Русия страните от Югоизточна Европа могат да усетят силен натиск от производителите от ЕС.

Миков пое ангажимент изводите от срещата да бъдат предоставени на всички парламентарно представени партии, както и да бъдат разпратени до националните правителства на страните членки на ЕС, до ЕП и ЕК.
Социалистите продължават да настояват ЕК да промени политиката си към Русия.

Според Валери Жаблянов това може да бъде постигнато чрез натиск на регионални инициативи от национален характер, които да дадат критична маса мнения пред брюкселската бюрокрация.

Малките държави в ЕС като България, Гърция, Италия, Унгария са в режим на безкомпромисно подчинение на центъра на ЕС, изрази съжалението си народният представител.

Според него левите партии от Югоизточна Европа са за възстановяване на отношенията между ЕС и Русия. Жаблянов заяви, че средиземноморска инициатива с Гърция и Италия може да търси отваряне на европейския пазар навън.

 

 

Автор: Павлета Давидова

Източник: http://www.duma.bg

Posted on 03.04.2015, in Балканите, Икономика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Тодор

    За това е виновна „лявата“ прозападна партия с лицемерното име, което си преписва – БСП, защото нито е лява, нито мисли за народа, най-вече мисли олигархичното благополучие.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: