България е най-кризисната страна в Източна Европа


България е най-кризисната страна в Източна ЕвропаБългария е най-корумпираната държава в Европа. Става дума за актуалната политическа и икономическа банда, която не може нищо друго освен да краде.

Това се отбелязва и в анкетите на Transparency International и The World Competitiveness Year Book.

На този фон фактът, че в България още няма осъдени за корупция е невероятен. от споменатите анкети се вижда, че, ако у нас бъде проведена операция „чисти ръце“, 75 на сто от политиците и държавните служители трябва да са зад решетките.

Повечето от тях се оказаха зловещи дебютанти в процеса на „демократизирането“. Мислеха само как да напълнят своите гуши. Имаха потенциал само за едно нещо – за тотален разгром на България, хвърлил я в пропастта на нищетата, разрухата, разграбването, престъпността.

Откъде дойдоха тези хора? От маргинални, недообразовани и мафиотски групировки. Поради това се превърнаха в политическа и икономическа мафия.

Именно тази мафия, прикриваща се с „прехода“, успя да открадне парите на обществото и натрупаното национално богатство. И най-кошмарният сън не можеше да роди по-голям кошмар от реалностите около нас.

Така се стигна до монополизиране на политическата сцена от една малка група игноранти и неудачници, които не могат да изкарат и 5 лева с честен труд, но от политиката трупат милиони.

Каква е причината? Преди всичко е въпросът какво се случи преди 25 години. Всеки преврат от такъв мащаб изтласква на повърхността мръсотията и тинята – луди, маниаци, авантюристи, садисти, мародери, разрушители, примитиви, игноранти. Но те са само на повърхността на тектоничния разлом, появил се под България и Източна Европа, съдържащ се в две думи „либерален капитализъм“, изродил се у нас в най-канцерогенната му форма – мутренската държава. Заедно с него влизаха в живота онези, които се родиха след 1990 г. – умствени и морални мутанти, необразовани, функционално неграмотни и слабоумни психопати.

България стана заложник на корупцията и на просташката организирана престъпност. Въпросът, откъде се взе този боклук, още дълго време няма да намери отговор, но несъмнено той е специфика на така наречения „български преход“ към либералния капитализъм и към превръщането на България в хоспис, тоест умиралня, в която на безнадеждно онкологично болните дават някакви обезболяващи, за да направят излизането им от живота по-леко. Чрез пълното деиндустриализиране и пълното деобразоване на нацията постепенно, но неотклонно, масите бяха дебилизирани с помощта на медиите, чалгата, тъпите развлечения.

Така завърши българският вариант на либералната демокрация и на нейно място избухна криминалният феодален капитализъм на бандитите, братовчедите, некадърните. Онези, които не успяха да се „справят“, намериха своето „призвание“ в политиката, третирана като нов бизнес.

Ако тъпотията болеше, над цяла Българя щеше да се носи един огромен стон, чиито децибели в района на Народното събрание и правителството щяха да са над всички допустими норми. Глупостта обаче не само боли. Тя струва.

Това е отговорът на въпроса защо в началото на ХХІ век България се оказа болният човек на Европа, защо безработицата у нас е двойно по-висока отколкото в западната част на континента, защо в някои райони на страната броят на жените на възраст 20-30 години спадна с повече от 50 на сто, защо 2 милиона българи напуснаха страната.

Демографският срив ще става все по-лош в резултат на демографската бомба със закъснител. Раждаемостта в България падна до равнища, които не са били регистрирани и по време на войните. Българите престанаха да раждат и да отглеждат деца.

В това отношение България се превърна в класическия пример на Европа за така наречения преход от „нещо към нищо“.

Според данни от 2011 г. България е загубила не по-малко от 582 000 души през последните 10 години. В страна със 7 милиона души официално население това е огромна загуба. Към нея трябва да се добави и тоталната загуба на още 1,5 милиона души след 1990 г., което е рекордна депопулация не само в целия ЕС, но и в света. Това е световен рекорд. България, която имаше население от 9 милиона през 1985 г., сега има толкова, колкото през 1945 г., тоест непосредствено след Втората световна война, която беше национална катастрофа, предизвикана от монархо-фашизма.

Наред с намаляването, населението остарява. През 2001 г. 16,8 на сто от населението беше над 65 години. Само 10 години по-късно този процент нарасна до 19 на сто. Това означава, че и средната възраст на българите нараства и вече е над 40 години. Естествено и работната сила намалява.

По-кризисна страна, не само според нас, не е имало в Европа през последните 90 години.

 

 

Автор: Красимир Иванджийски

Източник: http://strogosekretno.com

Posted on 01.04.2015, in Анализи, Балканите and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 коментара.

 1. Анонимен

  Защо се учудвате още?!
  Писано е:Блажен е оня народ ,който уповава на Господа и във всичко се покорява и изпълнява Неговите заповеди ! Господ Исус Христос Възкръсналият,Синът на Бога ,Той е ИСТИНАТА и показва истинния път за развитие и прогрес на народа.Исус е ЖИВОТЪТ,Той дава живот на народа,който Го следва.Исус е ПЪТЯТ-пътят на спасението на един народ,единственият път,не „един от пътищата“.Обратното народ,който не уповава на Господа се подлага на самоунищожение,деградация и смърт,поради проклятията,които си самонанася,като прави всичко обратно на Бога и следователно се покорява на Неговия враг мамона.“а лукавия идва идва само да излъже,открадне и убие“.Няма среден път.Господ е дал свободна воля да избираме на кого от двата господаря ще се покоряваме.Резултатите са налице след 25 години.Народ,който нарушава всички заповеди и двете най главни : Да обича Господа своя Бог ,да не си прави кумири и да няма други богове и да обича ближния ,както себе си.Има все още изход : Да се ПОКАЕМ като народ ! ДА ОСТАВИМ СТАРИТЕ си ПЪТИЩА ,да ПРОСТИМ НА ВСИЧКИ И НА СЕБЕ си и да се обърнем на 180 градуса .Да се обърнем КЪМ “ ИСТИНАТА ,ПЪТЯТ И СПАСЕНИЕТО“ и когато Го направим свой Господ- БЛАГОДАТ и БЛАГОСЛОВЕНИЯ ще дойдат с пълна сила върху всеки дом.Бог е верен и изпълнява обещанията си! Господ Бог е любов,но Той е огън пояждащ към непокорните! „Бог поруган небива!“ С Него никой не можем да се подиграва! Каквото сме посяли,това жънем! Изборът е наш?!? Бъдещето и животът на децата ни е в наши ръце?!? Благословения за мъдрия избор и решение!

 2. Анонимен

  Блажен оня човек, Който не ходи по съвета на нечестивите, И в пътя на грешните не стои, И в събранието на присмивателите не седи; Но се наслаждава в закона на Господа, И в Неговия закон се поучава ден и нощ. Ще бъде като дърво посадено при потоци води, Което дава плода си на времето си, И чийто лист не повяхва; Във всичко що върши ще благоуспява. Не така нечестивите; Но те са като плявата, която вятърът отвява. Затова, нечестивите няма да устоят в съда, Нито грешните в събора на праведните; Защото Господ наблюдава пътя на праведните; А пътят на нечестивите ще бъде погибел. (‭Псалми‬ ‭1‬:‭1-6‬ BG1940)

 3. Анонимен

  „В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. То в начало беше у Бога. Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо , което е станало. В Него бе животът и животът бе светлина на човеците. И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.“ (‭Йоан‬ ‭1‬:‭1-5‬ BG1940)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: