Ротшилд или Рокфелер ще управляват Хазарския хаганат в Киев?


Ротшилд или Рокфелер ще управляват Хазарския хаганат в Киев?В Украйна се готви оставката на премиера Арсений Яценюк, послушник на клана Рокфелер и специален любимец поне до скоро, на мадам Нюланд.
Яценюк ще понесе отговорността за „процъфтяване корупцията“ в изпълнителната власт и на „липсата на реформи“. Наследничката вече е готова, гражданка на САЩ,длъжностно лице на Държавния департамент на САЩ,работила в различни финансови структури, свързани с Ротшилд и едновременно министър, (колко познато звучи) на финансите на независима Украйна, Наталия Яреско,пише regnum.ru.
Украйна е официално в предфалитно състояние,и всички потенциални инвеститори и кредитори в един глас твърдят,че за абсолютната липса на реформи,вината е на правителството.

Украинският пенсионен фонд е в несъстоятелност,каза министърът на социалната политика Пол Розенко и публично обяви социалната безпомощност.
„Пенсионен фонд на Украйна не разполага с достатъчно средства за изплащане на пенсиите на сегашното ниво,като всички задължения към пенсионерите са около 80 милиарда гривни“ ,заяви министърът.
„За изплащането на пенсиите в съществуващия размер днес,в пенсионен фонд липсват от порядъка на 80 милиарда. Честно казано пенсионния фонд е в несъстоятелност, и без правителствена помощ финансова институция няма да съществува“, заяви министърът.
Това е заплаха за 13,5 милиона пенсионери в Украйна.
По-голямата част от населението смята премиерът виновен за многократното увеличаване на тарифите, на неконтролираният растеж на цените и девалвацията на гривната.

Социологическите агенции на Украйна- Киевският международен институт за социологически иследвания,  Research & Branding Group,Центърът на Разумков, абсолютно синхронно и едновременно публикуваха данни-«Народния фронт» на Яценюк, катастрофално губи поддръжка на електората, и за него ще гласуват по-малко от 4%.пише regnum.ru. Също много познато.
Никой не се интересуват, че на изборите ще участват най-много 40% от избирателите.
Основната пречка за изпълнението на този план е необходимостта да гласува за оставката на Яценюк в тази Рада. Арсений вероятно е готов да подаде оставка. Той вече го направи и миналата година, но парламентът не отговари на желанието му тогава.
Вътрешният министър Арсен Аваков наскоро проведе показна акция по задържането на членове на корумпираното правителство, на редовно заседание, пред телевизионните камери (колко познато). В ролята на символични жертви бяха шефа на държавната служба на извънредните ситуации Сергей Бочковски и първият му заместник Василий Стетски. Бруталните спецполицаи в бронежилетки им сложиха белезниците точно пред министър-председателя, който беше побледнял от ужас.
Като опция се счита възможността, срещу министър-председателя да тръгнат наказателните производства за корупция. Депутатите му са същите продажници,които измениха и на Тимошенко.
Тревожно за бъдещето на Украйна е последното изследване на Киевския Международен институт по социология (KIIS):
„Жителите на Харков  и Одеса  в голяма степен са склонни да се доверят на тезите, които звучат от руски медии е изводът на социолозите от Киевския Международния институт по социология (KIIS) на проведено социологическо проучване в Украйна.“
Според резултатите се проверява така нареченият „индекс за ефективност на руската пропаганда.“
„Респондентите бяха помолени да оценят следните твърдения-Майданът беше организиран от американците заедно с националистите,и в резултат на Майдан националистите дойдоха на власт,и заплашват населението на Украйна, Крим и Източна Украйна; рускоезичните са в опасност;незаконно идване на власт на националистите и те започнаха война с народа си“, се отбелязва в изследването.
Освен от Луганск и Донецк с индекс нзд 50,проблемни са районите на  Харков (индекс 50) и Одеса (индекс 42) „,  казаха на Института по социология Киев.

Да се спрем на финансовото шоу  озаглавено „Справяне с финансови проблеми в Украйна.“ Основните участници на последния спектакъл – Международния валутен фонд, частни носителите на дългови книжа и официален Киев.

Една от най-вълнуващите сцени на първия акт е четиригодишна програма на външно финансиране в Украйна на МВФ на обща стойност 40 милрд.щатски долара. Публиката,особено украинската бе респектирана от впечатляващия  размер на финансовата помощ.
Официалните преговори между Киев и частните притежатели на дългови ценни книжа, за преструктуриране на дълга на Украйна вървят.
Според наличните данни, номиналният размер на дълга по ДЦК на Украйна е от 21 млрд и 3 млрд  дълг към Русия.
Русия няма да участва в преструктурирането на дълга.
Що се отнася до частните притежатели на украинските облигации в преговорите, в момента  съставляват около 50% от номиналния дълг. т.е. около 9 млрд. долара. На това ниво на „консолидация“ на притежателите на преструктуриране на дълга, обикновено не започва. Световният опит показва, че за да се вземат решения за преструктуриране  е желателно да се постигне споразумения с притежателите на най-малко 90% от всички дългове. Дори и при това ниво, няма гаранция за преструктурирането-за пример катастрофата с държавния дълг на Аржентина.

Правителството на Аржентина тогава се съгласи да преструктурира  с притежателите на повече от 90% от общия дълг. През това десетилетие се появиха на хоризонта, така наречените „финансови лешояди“,и тези външни лица, които не са подписали споразумението за преструктуриране на дълга,чрез съда забележете в New York , тези „лешояди“ -инвестиционни фондове от САЩ, всъщност взривиха споразумението, с отказ да отпишат част от дълга на Аржентина. Сега страната се намира в същото положение,в което е била преди петнадесет години.
За това са и страховете на европейците от засекретения и недостъпен ТТИП , свързани с новия режим за уреждане на спорове между инвеститор и държава /ISDS – investor-state dispute settlement/. За него настоява едрият, мултинационален бизнес от двете страни на Атлантика. Новият режим предвижда учредяването на международни арбитражни съдилища, които да решават спорове между инвеститори и държави (очаквано в интерес на инвеститорите). Подобен режим на правораздаване съществува само в двустранни спогодби между развити и развиващи се държави с нефункциониращо правосъдие,а сега всички европейски държави ще бъдат подчинени на мултинационалните корпорации,на глобализма.

Странно, но в Украйна по някаква причина, никой не обръща внимание на факта, че с 50 на сто от притежателите,да започва преструктурирането на дълга  е безсмислено.
Още по-голяма странност  за „преструктуриране на дълга“ е, че Киев започва преговори с група от притежатели на дълг, който се състои от само един мажоритарен собственик. Това е американският фонд „Franklin Templeton“ в портфейла, които, според различни оценки, има 7-8,5 милиарда. Министерството на финансите на Украйна в лицето на г-жа Наталия Яреско говори за „преструктуриране на дълга“ с фонда „Franklin Templeton“.
Това е като да си представим, че вълкът чете  лекцията за ползите от вегетарианството.
Фактът, че „Franklin Temlton“  е купил през 2013 г. с добра отстъпка украински ценни книжа в размер на около 5 милиарда. Днес обаче цената  падна под нивото на тогавашния закупуване. Фондът вече е „на червено“.
Блумбърг пък направи направи случайно „изтичане на информация“, от която стана известно, че крайният  бенефициент“  на фонда „Franklin Temlton“ са Ротшилдови.
Що се отнася до г-жа Наталия Яреско, в допълнение към факта, че тя е ,длъжностно лице на Държавния департамент на САЩ и едновременно министър на финансите Министерството на финансите на Украйна и гражданин на САЩ, тя е работила в различни финансови структури, свързани с Ротшилд.  За разлика от Арсений Яценюк, който се смята за доверен човек на Рокфелер.
По отношение на ситуацията с фалита на Украйна, разбира се,e разработена програма за приватизация на държавните остатъци собственост.
Според последните данни, програмата включва 3300 фирми. Сега приватизацията в Украйна е в застой. Планът за приватизация през 2014 г. (както и предишни години) се провалили.
Очаква се фалит в Украйна. След това държавни активи ще отидат на пазара и трябва да има пълна гаранция, че най-важните активи ще попаднат във“правилните“ ръце. Дали са ръцете на Ротшилд или Рокфелер ще наблюдаваме.
Предприятията, включени в програмата за приватизация са повече от  3300, но там са и природните ресурси въглища, желязна руда, сяра, манган, живак, никел, уран и  и земи.
Според някои оценки на Украйна се падат и 70% от световните резерви на черноземния почвен слой.

Украйна системно погазва Минските споразумения,а сегашните й съюзници не желаят да чуват,гледат и виждат.
Дори камерите на Ройтерс показаха (нецензурирано), как оръдия на батальона Азов обстрелват Донецк с миномеметен огън от село Широкино, което е в рамките на забранената според Минските споразумения зона. С това бе доказано нарушаването на гарантирания от Меркел, Оланд, Путин и Порошенко мир в Донбас.
След това от Ройтерс не можаха да излязат от конфуза.
Нарушенията около Мариупол също са ежедневие.
Естествено в Украйна има многовластие и не може да бъде винен само Порошенко за  умисъл в много от нарушенията.
Частната армия на Коломойски си е на лице.
Оставката на Коломойски може да повлияе на отношението на Вашингтон към Порошенко. САЩ може да се откажат да подкрепят президента на Украйна в полза на бившия управител на област Днепропетровск, като по-ефективен съюзник в конфронтацията с Русия, смята германското издание на Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN). „След като Порошенко уволни Коломойски минаха  няколко дни, но засега не е ясно кого ще подкрепят американците.
Според DWN, за Порошенко може да бъде опасно „свалянето“ на Коломойски, поради сериозната военна структура, частната армия може да отдели  централната част на Украйна, и да продължи независимата си политическа игра. Във връзка с това, американските привърженици на радикални методи, като Джон Маккейн или Виктория Нуланд, могат да подкрепят по-скоро Коломойски  отколкото Порошенко,защото изпадналият в немилост олигарх е по-полезен на САЩ като партньор в борбата срещу Русия.
Лидерът на  „Десен сектор“ Дмитрий Ярош заплаши президента на Украйна Петро Порошенко със „съдбата на Виктор Янукович“.
„… както сме свалили Янукович, така и него можем да свалим“, заяви Ярош“.
Кой клан кого финансира е често променлива величина.
Честният спекулант, (както сам се нарича) и виден рупор на клана Ротшилд, Джорж Сорос можело да инвестира $1 млрд. долара в Украйна  при условия, че западните страни помогнат на частните инвестиции там, заяви лично той в интервю за австрийския в.“Дер Щандард“.
„Западът може да помогне на Украйна като увеличи привлекателността й за инвеститорите. Необходима е застраховка на политическия риск. Това би могло да приеме формата на финансиране на европейски лихвени проценти – много близки до нула“, заяви той пред австрийското издание.
Сорос вече имал конкретни бизнес идеи и даде за пример евентуални проекти в земеделието и инфраструктурата в Украйна.
Загубилият маса пари от залог „за“ Украйна милиардер и борсов спекулант Джордж Сорос, отправи преди два месеца призив за уникална инжекция от 50 млрд. долара , която споре него ЕС и САЩ спешно трябвало да направят в Киев, в своя статия за New York Review of Books.
Злите езици твърдят,че Сорос е закупил на добри цени огромни количества държавни ценни книжа на Украйна, чиято стойност се е сринала заради кризата, и иска те да повишат котировките си при евентуални крупна финансова инжекция от страна на Запада.

През 861 г. Кирил и Методий (Хазарска мисия, 860-861 г.) участват в хазарската столица в диспут между представители на основните монотеистични религии, организиран от хазарския хаган, който тогава е бил привърженик на пратюркския монотеизъм, но не успяват да го убедят в предимствата на християнството.
В неговото обкръжение се е изповядвал юдаизмът или ислямът.
Около 861-865 г. хазарите окончателно възприемат юдаизма, но християнството и ислямът също се изповядват или толерират от многобройните племена на хазарската държава.

 

 

Източник: http://yphalachev.blogspot.com/

Posted on 31.03.2015, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: