САЩ са избили над 2млн. души в Близкия изток за последните 12 г. – но за какво?


САЩ са избили над 2млн. души в Близкия изток за последните 12 г. – но за какво?През последните 12 г. в следствие на войните и операциите на САЩ в Близкия изток са убити над 2 млн. души. И най-тъжната равносметка, която Вашингтон и НАТО отказват да направят е, че оставиха Ирак в разруха, Ислямска Държава се надигна под носа им, а Афганистан се превърна в най-големия производител на хероин под окупацията на САЩ и НАТО и практически скоро пак ще е в ръцете на талибаните…

Над 2 млн души са загинали при операции на САЩ в Близкия изток през последните 12 години, сочи доклад на международната организация Лекарите в света за предотвратяване на ядрената война (Physicians For Social Responsibilty), която през 1985 г. получи Нобелова награда за мир.

В хода на американската военна операция в Ирак са загинали около един милион души, което се равнява на около 5% от населението на страната. 220 000 души са загинали в Афганистан, а 80 000 в Пакистан.

Организацията отбелязва, че в тези цифри не влиза броят на загиналите при съвместни операции на САЩ и техните съюзници в Йемен и в Сирия, с който възможният брой на жертвите ще надхвърли 2 милиона души.


В доклада се отбелязва, че около 3 млн. жители на Ирак, Афганистан и Пакистан са избягали родините си заради бомбардировките на Пентагона
.

„Получените данни са надхвърлят приблизително 10 пъти официалната статистика и числата, с които оперират основните медии и експерти. САЩ водят стриктен отчет на жертвите сред своите военнослужещи, въвлечени във войната срещу тероризма, но не съществува никаква статистика за жертвите сред гражданското население. Това е умишлен пропуск“, се казва в доклада.

Данните на организацията се основават на резултати от различни изследвания, статистика на ООН, данни на правителствата и различни неправителствени организации.

 

 

Източник: https://alterinformation.wordpress.com/

Реклами

Posted on 30.03.2015, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: