НА ХИБРИДНА ВОЙНА – КАТО НА ХИБРИДНА ВОЙНА!


 НА ХИБРИДНА ВОЙНА - КАТО НА ХИБРИДНА ВОЙНА! Българите така и не забелязаха, че от 26 март 2015 г. официално се намират в състояние на война с Русия.
Да, съвсем официално.
Защото това беше официално съобщено от Министерството на отбраната – най-компетентното министерство по въпросите за войната и мира.
И щом българското Министерство на отбраната официално съобщава, че България се намира в състояние на хибридна война с Русия – как да не вярваме на тази компетентна и също официална институция?

Няма пет-шест, всичко е на седем.

Значи, сме във война…

Хайде в такъв случай да видим какви ще са последиците от тази хибридна война, която българското Министерство на отбраната обяви на Русия?
Но преди това да изясним едно-две обстоятелства около т. нар. „хибридна война“…
„Хибридна“ означава смесена. В природата са познати немалко хибридни явления. Например, такова хибридно явление е мулето, което е кръстоска между магаре и кон. Не зная дали има връзка между страстта на българското Министерството на отбраната към хибридите от една страна, и мулетата, от друга – но в края на краищата това си е техен проблем. Не на мулетата.

Не само техен проблем обаче е войната, която обявиха на Русия.

Главната причина да не бъде само техен проблем, покрай много други, е следната: хибридна война не се обявява официално.
Нейното обявяване представлява само съобщение. Информация.
Както в момента обяви българското Министерство на отбраната.
Я си представете, че македонското Министерство на отбраната направи официално съобщение, че Македония се намира в състояние на война с България. Е, вярно, на „хибридна война“…
От какво ще се впечатлят повечето българи: че сме във война с Македония или от думата „хибридна“?
Ето защо хибридна война нито се обявява, нито за нея се правят помпозни съобщения.
Хибридна война се води необявено. Мълчаливо, за да не може врагът да се усети. Иначе, ако, като последен милитарен фанфарон, започнеш да тръбиш наляво и надясно, че видите ли, водим хибридна война, се обричаш предварително на поражение. И показваш себе си като последен глупак, комуто не е мястото в такова важно ведомство като Министерството на отбраната. Или пък изпадаш в ролята на лъжец, който квичи за „хибридна война“ само за фасон, колкото да покаже какви „учени“ термини знае или поради някаква друга изгода – но нито вярва в „хибридната война“, нито пък знае как се води.
Но дали българското Министерство на отбраната наистина вярва в своята „хибридна война“ против Русия или просто си плямпа поради едни или други цели, това наистина си е негов проблем. А проблемът на държавата е, че това създаде проблем за цялата държава.

В случая проблемът на цялата държава е, че Русия не се интересува поради какви съображения и задкулисни цели България й е обявила „хибридна война“. Това си е работа на България.

За Русия, естествено, е важен самият факт на обявяването на войната. Тоест: на съобщението на българското Министерство на отбраната.

И оттук-нататък Русия знае, че се намира в състояние на хибридна война с България. С всички произтичащи последици.
Русия несъмнено се досеща, че трябва да действа на международната арена в съответствие с това обстоятелство – че се намира в състояние на хибридна война с България, както е съобщила, информирала, обявила самата България.
От което определено ще произтекат последици. Най-вече за България.
Впрочем, това не е първото обявяване на хибридна война на Русия от страна на русофобите-соросоиди в нашенското военно министерство. Първото обявяване беше по време на служебното правителство на Близнашки, когато беше публикуван фамозния документ „Визия – 2020“. В него все още се акцентираше главно на „информационната война“, макар, че и терминът „хибридна“ се споменаваше.

Какво се случи после?

На пръв поглед нищо. Русия си замълча.

Затова пък България джафкаше срещу Русия.
Джафкаше, представяна от онова жалко човече, случайно докопало се до президент и сполучливо, макар и неуместно деликатно, определено от психиатъра Михайлов като „недоразумение“.
Джафкаше, представяна в Брюксел от бившия гавазин на Тодор Живков с интелектуален капацитет под екзистенц-мнимума, който бивш гавазин сам си призна в същия този Брюксел, че заради лакейското му поведение сме изгубили три огромни енергийни проекта – само и само брюкселските чиновници да го потупат по рамото.
Джафкаше и джафка България, представяна от всякакви мижитуркови соросоиди на различни министерски постове.
Но не само шушумигата, наричана „президент“, парвенюто, наричано „министър-председател“ и грантовите америкопитеки от правителството са виновни за това, което последва.
Всички българи сме виновни. Защото мнозинството си мълчаха и мълчат пред лицето на дивашката русофобска кампания, която се вихреше, вихри се и сега. На неделните шествия против слугинажното поведение на нашите управляващи морално-политически нищожества се събират има-няма стотина души. Другите си кютат по къщите.

Е, докютаха се…

Първият шамар, който Путин залющи на управляващите ни русофобски плужеци, беше прекратяването на газопровода „Южен поток“. Последица: сега пак ще купуваме руски газ, само, че от Турция и със съответната добавена турска надценка. Бившият гавазин май още не може да повярва, че проектът е приключил и гледа да избудалка общественото мнение с някакви „хъбове“ и прочее ерзац-глупости.
А вторият шамар ще е по-чувствителен и по-близък във времето – защото хотелиери, ресторантьори и всички други, които са свързани с туристическия бизнес, вече изреваха на умряло: сезонът в туризма просто ще бъде сринат, след като руските служители на бюджетна издръжка (а това включва и пенсионерите) получиха забрана да летуват в България.
Паникьосани, че вината им за това състояние ще лъсне наяве, управляващите ни русофоби започнаха да мънкат, че оттеглянето на руските туристи щяло да бъде компенсирано чрез внос на туристи от… Литва и Латвия.

Не е и смешно, защото е твърде жалко…

А сега и Министерството на отбраната се опита да хлопне капака върху ковчега на българските надежди за някакво мижаво подобряване на българо-руските отношения (хотелиери циврят да отиде „делегация“ в Москва, за да ни „подобри“ тези отношения – не зная дали сами си вярват, че е възможно при този т. нар. „президент“ и при този министър-председател с манталитет на услужлива камериерка?) – като директно заяви, че България се била намирала в състояние на „хибридна война“ с Русия.
И отново мнозинството българи си мълчат, и отново сякаш не разбират какво се случва, и отново ще се опомнят чак, когато стане късно.

Защото по темата „война“ с Русия шега не бива.

Може и да е излишно да се напомня, но Русия е водила много войни, доста е страдала в това отношение, на всичко отгоре е водила една, за да ни освободи от турско робство (макар Достоевски да е предупреждавал, че нашенските русофоби ще хапят ръката, която им е донесла свободата).

И затова, когато спрямо нея се произнася думата „война“, трябва да се очакват съответните сериозни последици.
Засега тези последици се очертават само в загубата на няколкостотин милиона до милиард евро от оттеглянето на туристите – но това е само началото.
И понеже Министерството на отбраната обяви „хибридна война“, на Русия й остава само да вдигне рамене и да си припомни френската поговорка (тя и с французите има опит в това отношение през 1812 г., нали тогава руски войски са влезли в Париж): „На война – като на война“.

Но от заплашителните словесни умотворения на българското Министерство на отбраната личи, че русофобските кърлежи, налазили и без това изпосталялата снага на българската армия, не ще се задоволят само да съчиняват художествено-метафорични идиотизми, които да ни скарат с най-могъщата в ядрено, а може и би и въобще във военно, отношение държава в света.

Не. Личи си, че те се опитват да тласнат самата България към мечтата на всяко управляващо нищожество, което веднъж се е докопало до властта.
Към въвеждане на цензура.

На всички трябва да е ясно: Министерството на отбраната очевидно, нагло и упорито тласка България към въвеждане на цензура.
Защото, да припомним: информационната война е главен елемент в хибридната война.

А най-ефективното оръжие в информационната война е цензурата.
Именно затова българското Министерство на отбраната върти, суче, усуква, лиже, бърше, маже – па все го докарва до „руската пропаганда в България“.
А как да се бори България срещу тази „руска пропаганда“?
Естествено, с цензура – как иначе?

Ами свободата на словото, ключов елемент в „демокрацията“?!

Каква ти свобода на словото, ние се намираме във „война“, хибридна, значи –  пък някой ми говори за „свобода на словото“?

Именно този фундаментален аргумент, облечен в съответните изгладени формулировки, несъмнено ще ни бъде поднесено скоро като насъщна необходимост в състоянието на „хибридна война“, в което сме се били намирали.
Такъв подличък ход военните любители на хибридите опитаха да прокарат и по време на служебното правителство на Близнашки – обаче тогава, благодарение на силната реакция както на обществото, така и на политически сили, той беше отбит. Но явно не са се отказали…

Очевидно е, че в Министерството на отбраната са успели да проникнат и да се закрепят на ключови позиции неколцина отчаяни русофоби, които, независимо коя персона е министър, с всички сили се опитват да внушат на общественото мнение, че е необходимо и направо задължително да се въведе цензура в интернет поради „хибридната война“ между България и Русия.

Тук му е мястото да си спомним, че дори самият премиер на служебното правителство Близнашки беше принуден с доста рязък тон да озапти развилнелите войнолюбци от същото това министерство, като ги предупреди, че такива документи като „Визия – 2020“ не са работа единствено и само на тяхното ведомство.
Също така е явно, че сегашното правителство и лично Бойко Борисов трябва в спешен порядък да изяснят кой конкретно е чиновникът с хибриден мозък в Министерството на отбраната, който се занимава с писането на подобни художествени самодейни дивотии.
И да го уволни по най-бързия възможен начин – а сегашният министър да бъде предупреден, че ще изхвръкне от поста си.
Но тук, уви, има една пречка пред тези наложителни действие: интелектът на сегашния български министър-председател.
Този интелект явно не се простира чак дотам да осъзнае необходимостта от такива спешни и неотложни мерки в това злополучно министерство – чиито чиновници, по липсата на изтребители, танкове и войници, си играят на други типове война.
Но тези типове война съвсем не са безобидни – ето, вече нанесоха тежък удар на българския туризъм, който ще загуби стотици милиони по предварителни изчисления само заради отлива на руски туристи. Само поради тази една-единствена причина…

А причините пък за този отлив са пределено ясни, достатъчно е да се погледне в руските социални мрежи: агресивната русофобска политика на българските управляващи.

За сметка на това пък в съседна Сърбия руските туристи се увеличават в пъти и причината за това също е лесно да се установи, пак в руските социални мрежи: доброто и гостоприемно отношение на сърбите.
Както виждаме, дивашката русофобия на сегашните български управляващи вече нанася съвсем осезателни вреди на държавата.

Българското военно министерство се изживява като задкулисна военна хунта.
Българските военни канцеларски плъхове се опитват да нагнетяват русофобска истерия – несъмнено услужливо изпълнявайки съответните инструкции от едно посолство, пред което има паметник на летци – убийци на българи.
Тези незнайни засега персонажи са в момента олицетворение на цялата онази „пета колона“, която тласка България към нови загуби както в чисто икономически и финансов аспект, така и към загуба на малкото морал, останал ни в отношенията с великата страна, благодарение на която днес изобщо съществуваме като държава.

Автор: Любомир Чолаков
Източник: https://sites.google.com

Posted on 29.03.2015, in Анализи, Балканите and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 8 коментара.

 1. Митко Попов

  На „компетента“ Н. Ненчев и на пишман политиците в България, трябва да им е ясно, че БЪЛГАРИТЕ сме дошли от ИЗТОК, а не от запад…………!

 2. и какво предлагаш многознайко, нещастен да направим? Скатал си се на топло и си драскаш- ми организирай протести, ходи да протестираш и да работиш вместо да насаждаш едностранните си идеи. От къде сме дошли още не е ясно, защото от тук са се извървяли толкова племена, че само името на територията където живеем е останало, а кръвта ни е толкова смесена, че едва ли някой ще успее да я установява от къде и колко има в нея. Стига с това РУСКИ-АМЕРИКАНСКИ. ТЪПО И НЕКОМПЕТЕНТНО Е ДА ПЛЮЕМ ГОЛЕМИТЕ, на които им пука за нас колкото на теб за ланския сняг. Стига сте тормозили и насаждали омраза драскачи нещастни ами запретнете ръкави като сте толкова кадърни и работете с нас да измъкнем България от мизерията. ТЮ ДА МУ СЕ НЕВИДИ- ВСИЧКИ ЖУРНАЛЯГИ И ПОЛИТИЦИ, А ДА РАБОТИ – НЯМА КОЙ

  • Стоянова

   Кои сте вие ,които искате да работим с вас и за каква идея . Лично аз съм за нашите си проблеми , нито с едните , нито с другите. Вярно ,Русия е нашият естествен съюзник и ние техният , но за съжаление те не го искат и за това си мисля вече за трети път войната чука на портите им. Високомерието им пречи и имперското им самочувствие.

 3. Анонимен

  Некомпетентно,необективно ,манипулативно.По тъпа статия по темата не бях чел.В действителност мин. твърди ,че Русия води война с България а не обратното.А най интересното е ,че статията е написана на ТРОЛСКИ език.Това явно е действителната професия на драскача.Прикривайте се малко бе агенти или си мислите ,че това е езика на народа.Мноооо сте ограничени.

 4. Петър

  „агенти“?
  Както внаги русофобските коментари се отличават по злобата, клеветничеството, набеждаването“ – „агетнти“,“рубладжии“…. И най-вече, когато без да се усещат с присъщата им злоба определят други за „тролове“, „хейтъри“, „агенти“, „рубладжии“…
  А вие какви сте, русофоби? – Нямам доказателства да сте агенти, или платени с евра и долари, а аз за разлика от вас, като цивилизован човек обвинявам само с улики и доказателства . Единственото налично доказателство, което е очевидно е, че сте просто обикновени злобари.

 5. Анонимен

  Къде в текста на доклада се казва, че сме в хибридна война с Русия? Ето го пълния текст на проекта на документа. Ако някой намери такова твърдение, да се обади. Явно, че статията е поредния опит за манипулативни внушения чрез използване на открита лъжа. http://www.mod.bg/bg/doc/drugi/20150325_Doklad_MO_2014.pdf

 6. Анонимен

  Професионален рубладжийски трол !!!

 1. Pingback: НА ХИБРИДНА ВОЙНА – КАТО НА ХИБРИДНА ВОЙНА! | Mesta.co

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: