Робърт Пери: ЦРУ не споделя информация за малайзийския МН17, защото не е в полза на Украйна


Робърт Пери: ЦРУ не споделя информация за малайзийския МН17, защото не е в полза на Украйна

Останки от малайзийския Boeing 777 в хангара на холандска авиобаза

САЩ навсякъде си пъхат носа, твърди журналистът

ЦРУ разполага с обширна оперативна информация за аварията на Boeing 777 на авиакомпанията Malaysia Airlines, катастрофирал на 17 юли 2014 г. в Източна Украйна. Това е заявил в интервю за Sputnik известният американски журналист Робърт Пери, известен със скандалните си разобличения. Тази информация обаче никога няма да бъде публикувана, защото противоречи на официалната версия, че лайнерът е свален от опълченците.

Пери се прослави с журналистическите си разследвания по делото „Иран-контри” за американската помощ за никарагуанските контраст, за незаконната търговия на кокаин в САЩ, а също така и за катастрофата на рейс МН17. Журналистът публикува факти, които доказват, че лайнерът е свален от украински военни.

Според Пери, той преди броени дни се е обърнал към ЦРУ с молба да му представят последните данни от американското разузнаване за катастрофата на МН17, но получил същите сведения, които са били оповестени на 22 юли, пет дни след трагедията.

„Съвършено очевидно е, че нови данни разузнаването им, но не иска да ги огласява, защото няма никакви доказателства, че самолетът е свален от въстаниците с руска ракета. Нещо повече: там има данни, сочещи участие в поражението на някой друг” – е убеден Пери.

Журналистът твърди, че сигурни източници са му съобщили, че ЦРУ е провело няколко изследвания за катастрофата на основата на пресни разузнавателни данни. От там обаче продължават да твърдят, че не разполагат с нови сведения.

„Те имат много оперативна информация за МН17, не само спътникови снимки, но и много данни за прехвата. Не искам да издавам секрети, но Съединените щати действително имат възможност навсякъде да си пъхат носа – даже в телефонните разговори по цял свят. И анализират тази информация. Но не искат да я споделят” – убеден е Пери.

 

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 27.03.2015, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Vlastně nic nového v chování USA a CIA.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: