Новата БМП Курганец-25 и танк Т-14 ще бъдат показани за първи път на парада на 9 май в Москва (ВИДЕО)


Новата БМП Курганец-25 и танк Т-14 ще бъдат показани за първи път на парада на 9 май в Москва (ВИДЕО)Пилотните образци от перспективната техника вече са в бойните части за усвояване и изпитания

Фотографиите на руските бойни машини на пехотата (БМП) „Курганец-25”, които тези дни попаднаха в интернет, и видеозаписът на танка Т-14 на базата на платформата „Армат” предизвикаха широк интерес не само в руските, но и в чуждите медии. Очаква се на 9 май и двете нови машини да вземат участие в парада на Победата в Москва. Образците от перспективната бойна техника вече са във войските за усвояване и изпитания, са заявили висши руски военни, съобщава RT.

БМП „Курганец-25”

На 23 март интернет-сайтът „Военный обозреватель” показа фотографии на най-новата БМП „Курганец-25” на полигона в Алабино. На снимката е запечатана група верижни машини с бойни модули, покрити с маскировъчни брезентови маскировъчни чохли.

БМП „Курганец” трябва да заменят приетите по-рано на въоръжение в руската армия БМП. Нейното серийно производство е планирано за 2016 г. Предполага се, че машината с бойна маса 25 тона ще бъде снабдена с перспективния боен модул „Епоха”, включващ 30-мм автоматично оръдие 2А42, четири контейнера за управляеми ракети „Корнет” и 7,62-мм картечница ПКТ.

Платформата на „Курганец-25” е конструирана на модулен принцип, което облекчи и ускори производството и ремонта на бронираната техника на нейна база.

„Курганец-25” е универсална верижна платформа, на базата на която се планира да бъдат създадени бойна машина за десант, верижен бронетранспортьор и противотанкова самоходна установка със 125-мм танково оръдие.

Танк Т-14 „Армат”

В интернет вече се появиха първите фотографии и видеозапис на новия руски танк Т-14 „Армат”, бойното отделение на който също е укрито с деформиращ очертанията му купол.

Сайтът „Военный обозреватель” съобщи, че танковете вече са пристигнали на полигона в Алабино за подготовка за парада в чест на Победата на 9 май в Москва.

Новият руски танк „Армат” трябва да стане един от най-главните експонати на парада на Победата. Според някои информации, тази бойна машина ще бъде снабдена с необитаем купол със 125-мм гладкоцевно оръдие с боен запас от 32 снаряда. Това в определена степен се потвърждава и от видеото, излязло наскоро в интернет.

Независимо от замаскирания купол на танка, кадрите позволяват да се направят някои изводи за компановката на машината. Там ясно се вижда, че люковете са разположени пред купола, което съответства на изтеклите преди това сведения за бронирана капсула за тричленния екипаж в предната част на машината.

Освен това „необитаемостта” на купола се потвърждава и от липсата на ежектор на ствола на танковото оръдие, предназначен за извеждане на барутните газове и намаляване на газовете в бойното отделение. При липса в него на хора това устройство не е необходимо.

Преди това бе съобщено, че освен основното си оръжие на купола ще бъде поставено и многоцевно 30-мм оръдие за поразяване на ниско летящи обекти – вертолети и безпилотни самолети, а също така и картечница с голям калибър за поразяване на леко бронирани и не бронирани цели, например пехота на противника.

Според изявление на представители на руската армия, „Армат” представлява тежка верижна платформа от ново поколение, на базата на която ще бъдат произвеждани не само танкове, но и тежки БМП, бойни инженерни машини, тежки БТР, бойни машини за поддръжка на танкове. Освен това платформата ще се използва за самоходна артилерия,системи за ПВО и за защита от оръжия за масово поразяване.

Към 2020 г. е планирано да бъдат построени 2300 танка Т-14.

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 27.03.2015, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: