България и Русия заедно по българските пътеки на паметта


България и Русия заедно по българските пътеки на паметтаПерспективите за разширяване на сътрудничеството в областта на културно-познавателния и поклонническия туризъм и съвместната програма „По българските пътеки на паметта” бяха централна тема на разговора между заместник-министъра на туризма на Република България Надя Маринова и заместник-министъра на културата на Руската федерация Алла Манилова.

Двете се срещнаха по време на Международното туристическо изложение МИТТ, което се провежда от 18 до 21 март в Москва. България се представя на борсата с национален щанд от 450 кв. м.

22-рото издание на МITT „Пътешествия и туризъм” в Москва е най-голямата туристическа изложба в Русия и трета по мащаб в света. В нея участват 2056 компании от 203 страни и региони. На българския щанд участват 24 туристически фирми и 5 общини.

Те представят потенциала на страната ни като целогодишна дестинация с разнообразни форми на туризъм – морски, зимен, зелен планински, културно-исторически маршрути, балнео-, СПА и уелнес, детски отдих и др.

В рамките на изложението бе организиран и българо-руски бизнес форум, на който бяха дискутирани възможностите за разширяване на двустранното партньорство в сектора.

По време на изложението заместник-министър Надя Маринова се срещна и с ръководителя на Департамента по национална политика, междурегионални връзки и туризъм при Правителството на Москва Владимир Черников и неговия заместник Сергей Шпилко, който е и президент на Руския съюз на туристическата индустрия (РСТ).

По време на срещата бе обсъдена необходимостта от повече туристически презентации и срещи в руските региони между представители на бизнеса от двете страни.

Зам.-министър Маринова потвърди готовността на Министерството на туризма да съдейства за организиране на изнесено заседание на Управителния съвет на РСТ в България, в което да участват и водещи руски туроператори.

 

 

Източник: http://rusofili.bg

Posted on 22.03.2015, in Общество and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: