Сергей Лавров днес навърши 65 години


Сергей Лавров днес навърши 65 годиниВъншният министър на Русия Сергей Лавров днес навършва 65 години. Като ръководител на Министерството на външните работи на Руската Федерация, той е от 2004 година и е ярък политик, който принципиално и ясно представлява интересите на Русия на международната арена, съобщи LifeNews.

Твърд, принципиален, безкомпромисен в отстояването на националните интереси. Дипломат до костите на мозъка си. Способен да удържа на всякакви удари абсолютно сам. И дори тогава, когато е целят свят срещу него. Сергей Лавров никога не е пасувал пред опонентите си в дипломатическите битки, а неговата непреклонна позиция винаги е предизвиквала на Запад явно раздразнение. Същевременно под неговия твърд и строг поглед се крие безкрайно красива и духовно богата душа. Наскоро министърът №1 на Русия очарова света с дълбоко смислени и впечатляващи стихотворения, които допреди са били неизвестни никому.

„Няма да отговаряме на обидата с обида. Обидата не е нещото, от което трябва да се ръководи в политиката, обратното – трябва да се ръководи от здравия разум“, са многократно казваните от Лавров мъдри думи миналата пролет, когато Западът налагаше икономически санкции на Русия.

Сергей Лавров грамотно и ясно поставя всички точки по местата им. Политолозите често го сравняват с друг голям политик от близкото минало – външният министър на СССР Андрей Громико, който заради своята несговорчивост получи прозвището „Мистър НЕ“.

Сергей Лавров навлиза в голямата политика през 1970-те години на миналия век и от тогава плава в океана на международните отношения и събития.

Завършва световноизвестния университет МГИМО (Московският държавен институт по международни отношения (университет) и веднага започва работа като стажант в посолство на СССР в Шри Ланка. През 1991 година заема първата висша длъжност като ръководител на международни организации, а след 3 години заема длъжността на постоянен представител на Русия в ООН.

На 9 май 2004 година с указ от президента на Русия е назначен на длъжност министър на външните работи на Руската Федерация. По време на дългата си кариера като външен министър, Сергей Викторович посети 137 страни и 196 града по света по време на работните си посещения.

Той винаги с желание общува с пресата. Говори открито и дори откровено. В много редки случаи му се налага да спазва законите на дипломатическия жанр. Дори в най-трудните дебати със западните опоненти, той винаги успява да избегне „острите ръбове“. Искрено вярва, че прекомерните емоции са „основният враг“ на дипломатическия тон…

 

 

Източник: http://www.cross.bg

Posted on 21.03.2015, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 коментара.

  1. Стефан Караджа

    На една голяма бих казал велика страна като РУСИЯ е необходим и голям външен политик. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Сергей Лавров и нека да е жив и здрав защото е необходим на РУСИЯ.

  1. Pingback: Сергей Лавров днес навърши 65 години | Mesta.co

  2. Pingback: Сергей Лавров днес навърши 65 години | РАДИО ЗВЕЗДА

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: