Експерт: Сценарият на преврата в Украйна е бил подготвен от САЩ доста преди Майдана


Експерт: Сценарият на преврата в Украйна е бил подготвен от САЩ доста преди МайданаАмериканският журналист и изследовател Ерик Зюс пише, че превратът в Украйна е бил подготвен дълго преди Майдана и анализира как точно се е случило това:

„Антируска Украйна е същото като Мексико срещу САЩ: това е дори по-лошо от смяната на режима в Куба през 1959 година. Мексико, разбира се, в момента не е срещу САЩ, но Украйна се настрои срещу Русия по време на втория мандат на Барак Обама.

И тази промяна не стана благодарение на демократичната революция, както го представя американската пропаганда, а чрез кървав преврат.

След като беше преизбран, Барак Обама назначи на поста на отговорник за Украйна Виктория Нуланд, която смята, че основният враг на САЩ е Русия. По време на телефонен разговор с посланика на САЩ в Украйна, който е бил проведен преди Майдана, Нуланд казва, че Арсений Яценюк е човекът, който трябва да получи властта след свалянето на Янукович“.

Журналистът цитира и електронното писмо на депутат на Върховната рада, в което той описва детайлите при подготовката на преврата.

Писмото, открито от хакерите, получили достъп до сървъра на американското посолство в Украйна, е било написано на 20 ноември 2013 година – преди да бъде обявено спирането на подготовката за влизане в асоциация в ЕС и събитията на Майдана.

То гласи следното: „Американските инструктори обясниха начините, по които социалните мрежи и интернет могат да бъдат използвани за манипулация на общественото съзнание, както и начините за предизвикване на протести в Украйна.

Американските инструктори показват пример за успешно използване на социалните мрежи за организиране на протести в Египет, Тунис и Либия”.

След проведената в Украйна операция за свалянето на законното правителство, Барак Обама обвинява Русия за всичко.

Журналистът нарича това изключително ярка проява на двойни стандарти: „Обама атакува Русия, а след това обвинява Путин, че защитава страната от американски атаки”.

 

 

Източник: http://www.fbr.bg

Posted on 21.03.2015, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: