Повечето българи не подкрепят позицията на България за събитията в Украйна


https://alterinformation.wordpress.com/Позицията на българските власти драстично се разминава с общественото мнение в страната за събитията в Украйна. Това показват резултатите от национално представително социологическото изследване на агенция „Медиана“, правено в периода на 21 февруари – 1 март 2015г.

Българите не одобряват официалната позиция на властите, прокарвана най-категорично от външния министър и президента, прилепващи се плътно до позицията на САЩ и НАТО.

Анкетираните откриват отговорността и вината за украинските събития в много по-голяма степен в Съединените щати и НАТО, отколкото в Русия.

Образът на Русия като агресор, а САЩ и НАТО, като радетели на мира, справедливостта и демокрацията не издържа критиката на общественото мнение.

Съответно нагнетяването на напрежение в отношенията с Русия засилва анти НАТО настроенията и изправя голяма част от обществото пред въпроса за смисъла на присъствието ни в този блок.

Една трета (33%) от пълнолетните смятат, че при евентуален конфликт НАТО-Русия България трябва да напусне блока, а едва 9% смята, че страната ни трябва да остане в него.

Това дава отражение и по въпроса за потенциалните военни бази и други военни структури на територията на България. За бази на НАТО в страната се обявяват 14 %, а против са 52%.

Данните от това изследване на „Медиана“, което показва дълбока пропаст в оценките на общественото мнение и позицията на властта, пораждат сериозни съмнения доколко страната води външна политика, отговаряща на националните интереси и доколко следва диктат отвън, противоречащ на тези интереси.

32% от пълнолетните смятат, че правителството отстоява националните интереси, а 68% са на чнение, че управлението подчинява страната на чужди икономически и политически интереси.

Промяната на политическата власт не е променило дълбокия песимизъм по отношение на бъдещето на страната. Слуховете (лансирани в анализи към някои изследвания) за „успокоение“, покълване на оптимизъм и други подобни позитивни промени са силно преувеличени. Оптимистите по отношение на бъдещето на страната са едва 12 %, а песимистите близо четири пъти повече – 44 %.

За първи път (от последните пет редовни правителства) наблюдаваме такова високо ниво на песимизъм и негативизъм по отношение на управлението в началото на неговата работа. За една четвърт (24%) от запитаните новото правителство „вдъхва доверие“ – докато 52 % считат, че то разочарова.

Според анализ на изследователите причините за скептицизма и негативизма на българите  следва да се търсят в две групи причини. От една страна това е продължаващата икономическа криза, която е изправила много домакинства пред сериозни трудности – 81%, но ,от друга страна, се наслагват и позицията на нашите управляващи за външни политическите фактори – загубата на „Южен поток“, Русия и Украйна в конфликта, САЩ и НАТО, призивите за въоръжаване. Пропастта в мненията и разделението за пръв път не е сред обикновените българи, а между властимащите и голяма част от хората в страната.

 

 

Източник: https://alterinformation.wordpress.com/

Posted on 15.03.2015, in Балканите, Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 коментара.

 1. кУРЧО

  Това са нагли и продажни говеда,тези хора нямат никакъв срам,продължават да си карат както си искат без да се съобразяват с хората !!! Всички тези гадове трябва да се избият до един,никакви педераски намеци че това са крайни и неприемливи мерки вече не хващат дикиш !!!!! Писна ни оп крадци,лъжци и продажници да ни се подиграват от екраните на телевизорите и да ни правят на идиоти,време е да ги избесим до един по булевардите и да им се отнеме всичко откраднато до сега,докато не го върнат на държавата да се държат по затворите те и целите им крадливи облагодетелствани фамилии,връщане на всичко и бесене !!!!

  • спецназа

   Подкрепям!!!
   Долу колониалното робство.Свобода за българите.Съд за англо-саксонските подлоги и техните господари.

 2. Плевналиев и външният министър са вербувани от илюминатите, или просто им се слагат, тъй ксто имат сходна с тях сексуална ориентация.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: