ГМО – СУПЕР-ОРЪЖИЕТО НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД


ГМО - СУПЕР-ОРЪЖИЕТО НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕДСветът вече е свидетел на това как открито се извършва демонтаж на системата на международното право. САЩ се опитват да смачкат суверенитета на независимите държави, като им налагат наднационална система на своето доминиране – политическо, военно, икономическо, финансово, за да построят после въз основа на тази система неоколониална система, опираща се на безмилостна глобална диктатура.

Принципът на доминиране на САЩ в света днес основан на ключови стратегически предимства, с които не може да съперничи нито една група страни. В американската политика това се нарича „пълен спектър на доминиране“. Тук спадат глобалното военно доминиране, контрол върху ограничени и бързо изтощаващи се световни запаси от природни ресурси (нефт, газ, въглища, други полезни изкопаеми, прясна вода). Това включва и контрол върху световната резервна валута, която сега е доларът. И, накрая, тук се включва и бъдещият контрол върху производството на хранителни продукти, както и върху патентовани пестициди, без които вече не може нито да се купят, нито да се посеят ГМ-семена. Ето защо натурални продукти без ГМ-добавки, с времето просто няма вече да се появяват на пазара или ще заемат там съвсем незначителна ниша за избрани потребители от световния управляващ елит. 

Всичко върви към оформяне на такава ситуация, когато, рано или късно, целият натурален семенен фонд и натуралните храни за животни на световния пазар ще се окажат под твърдия контрол на няколко корпорации-монополисти на семенния фонд, например, като гиганта „Монсанто“. Днес вече реколтата, която се събира от ГМ-семената, не може да бъде използвана за засяване на нови площи поради предварителната им стерилизация. Тези семена просто не покълват – това са т. нар. „семена-терминатори“, в които е внедрен ген за самоунищожение, като по този начин земеделските производители не могат да заделят част от реколтата за посев през следващата година, а са принудени всяка година да купуват нови и нови семена за посев. Такива семена се продават вече за царевица, памук, соя, пшеница, картофи, захарно цвекло. ГМ-соята в света вече е 80% от общото й количество. Благодарение на високото съдържание на белтъчини соята се използва в огромен асортимент продукти – от шоколад, през „вегетарианско месо“ до кренвирши и т. н.

Както е замислено, „пълният спектър на доминиране“, който задължително включва доминиране върху едно от най-важните неща, осигуряващи живота на хората, ако не и най-важното – храната, означава фактически пълна, тотална и глобална власт върху света.

За тази цел служи и задължителното ваксиниране (което притежава потенциал и за принудително стерилизиране), принудителните аборти, безумията с отнемане на децата от семействата им, разрушаването на традиционното семейство, всеобщото разлагане на нравите, рекламата на евтаназията, единната банк с персонални данни за всеки човек, унищожаването на образованието и семейното възпитание (замяната им с „обучение“ – характерен термин, нали?), натрапването на еднополовите бракове като нещо нормално, поголовното чипизиране и електронният контрол върху всички хора и още много други от този порядък.

Всички тези неща са звена от една верига, ефективни механизми за пълен контрол върху раждането, поведението, живота и смъртта на всеки човек.

Коренното трансформиране на световното селско стопанство от страна на малка, но могъща група био-технологични корпорации, повечето американски, има малко общи неща с обикновената корпоративна алчност. Но има много общи неща с гео-политиката и с плановете за контрол върху нарастването на населението на планетата – и най-вече с неговото планиране намаляване в следващите десетилетия от 7 милиарда души до 1-2 милиарда. За това вече се говори съвсем открито, с цинична откровеност.

Милиардерът Тед Търнър, основател на Си Ен Ен, още през 1996 г. заяви в интервю за списание „Audubon“, че идеалното съкращение на броя на населението на планетата с 95% до 225-300 милиона би било „идеално“. През 2008 г. в интервю за „Temple University“ във Филаделфия, Търнър направи корекция и вече говореше за съкращение на броя на хората до 2 милиарда.

Един от най-влиятелните хора в света – Бил Гейтс, основател на „Майкрософт“, както и Уорън Бъфет – най-големият инвеститор в света (капиталът му 46,5 милиарда долара), са двата основни източника за финансиране на глобални програми по намаляване броя на хората в света. В този процес участва и фондацията на Тед Търнър към ООН, която беше създадена за насочване на 1 милиард долара от в различни програми по съкращаване на раждаемостта в развиващите се страни. Тези програми в Африка и други места са маскирани като „благотворителност“ и „предоставяне на медицински услуги“ на бедните африканци.

Всъщност, на практика цялата тази дейност е свързана с принудителна стерилизация на населението чрез ваксиниране и други лекарствени средства, които правят жените в детеродна възраст безплодни. Фондацията на Гейтс подкрепя внедряването на ГМО-семената също и в Африка под прикритието на ръководената от предишния генерален секретар на ООН Кофи Анан „Втора зелена революция“.

Внедряването на патентованите ГМО-семена в Африка и досега среща огромната съпротива на местното население. През януари 2010 г. на елитния Светоен икономически форум в Давос Бил Гейтс обяви, че през следващото десетилетие неговата фондация ще даде 10 милиарда долара за разработката и доставката на нови ваксини за децата в развиващите се страни.

Ако сегашните тенденции продължат, то още към 2020 г. глобалното доминиране на САЩ ще се основава върху контрола над подсигуряването с храна на повечето страни в света – което е много по-сериозно дори от контрола върху енергийните ресурси.
Ето няколко много значителни цитата:

Хенри Кисинджър, съветник по националната сигурност на САЩ в периода 1969 – 1975 гг. През 1973 – 1977 гг. държавен секретар на САЩ:
– Като контролирате храната, вие контролирате населението. Гладните хора слушат само онези, които могат да им дадат парче хляб. Храната – това е инструмент. Това е оръжие, когато САЩ преговарят с някого.

Джордж Макгъвърн, кандидат за президент на САЩ през 1972 г. Посланик на САЩ в ООН по въпросите на прехраната и глада през 2001 г.:
– В действителност, запасът от храни в частни ръце въобще не е запас.

Ърл Лауър Бейц, министър на селското стопанство на САЩ:
– Храната е оръжие. Сега това е един от основните ни инструменти при водене на преговори.

Днес стратезите за замяната на нормалната храна с ГМО-продукти вече се доближиха до възможността за КОНТРОЛ върху световната хранителна верига – отглеждането на селскостопански култури за хората и за производство на храна за животните, които на свой ред са в основата на храненето на съвременния човек. Това се усложнява от обстоятелството, че внедряването на ГМО-семена означава внедряване на скъпи ГМО-пестициди и други методи, които могат да се извършват само от глобалните агро-промишлени компании. По този начин фермерите от цял свят изпадат в пълна зависимост от гигантите в агро-промишленото производство и от банките, които са свързани с тези гиганти. Това означава, че и получаването на кредити от страна на фермерите зависи от тяхното подчинение на тези световни агро-корпорации. Но обикновен език това може да се нарече огромен грабеж на сърното и храните за животните и птиците.
Ето защо геополитическите цели и мащаби на тези планове си заслужава да бъдат старателно анализирани.

Историята сочи, че интересите на хората и държавата често не съвпадат – но всеки нормален човек е заинтересован в обществото да има ред, който да се въвежда от държавата. Законите са призвани да пазят реда в държавата, по който живее обществото. Но и всеки държавен ред, защитаван от закона, трябва да има смисъл, който да е разбираем за обществото.
Но сега светът е изпаднал във фантастична ситуация, когато държавата създава закони, насочени против обществото. И става ясно, че това не е позиция на конкретна държава – а диктат на някакви сили, враждебни на целия свят, освен на самите себе си.

Има няколко начина да се получат генно-модифицирани организми. Но за масово промишлено производство е подходящ сами един: използването на свойството на определени структури на бактериите (плазмидите) да се внедряват в живите на клетки на какъвто и да било организъм и да променят техния генетичен състав. Бактериите с чуждите елементи заразяват зрелите растения и семената им, сетне протича мутация – и започват да се проявяват нови характеристики. Но ако такива растения се използват за храна, организмът също се заразява, защото бактериите и плазмидите, използвани за създаването на ГМО-растението, никъде не са изчезнали. Когато те попаднат в стомаха и червата, протича същият процес, който веднъж вече е протекъл в растението, използвано за храна – мутация, но сега вече на стомаха и червата, а също и на микрофлората в храносмилателната система.

Да не забравяме: именно в червата са разпологени около 70% от имунната система на човека. Имунитетът рязко намалява, плазмидите и ГМ-елементите чрез кръвта проникват във всички органи, мускули и в кожата на човека и така ги променят.
С други думи: дори без да яде храна от генно-модифицирани растения, но ако се храни с животни, хранени с ГМО, човек се заразява.

Най-страшното е, че това се отнася и за половите клетки. От полови клетки-мутанти се раждат деца с гени от други видове и класове животни и растения. Вярно е, че все още до ярко изразени външни прояви на тези процеси засега не се е стигнало. И, може би, хората няма да се превърнат в царевични мамули, нито пък ще им се появят хриле. Но, че ще боледуват повече – това е сигурно! През септември 2012 г. в научните издания беше публикувана информация за експеримента на група френски учени по хранене на животни с транс-генната царевица NK603, устойчива на хербицида „Раундъп“ на компанията „Монсанто“. Експериментът доведе до разрушаване на бъбреците, черния дроб, до образуване на тумори и преждевременна смърт на подопитните плъхове. До такъв резултат водеше дори минималната употреба на генно-модифицирана храна. В изследването, което продължи 2 години, участваха 200 плъха.
В половината от животните се развиха тумори с размери на топче за пинг-понг. Ръководителят на проекта Жил-Ерик Сералини, такъв опит беше направен за пръв път. Новото беше, че обикновено влиянието на ГМО върху животните дотогава се изследваше в продължение на 90 дни, а тук периодът леше 2 години.

Увеличава се и броят на неизвестни досега заболявания, вирусни инфекции, странни генетично уродства. Достатъчно е да се спомене най-нашумялата нова загадъчна болест на Моргелон (Morgellon’s disease), която се свързва с влияние от генно-модифицираните организми. Тревожни информации постъпват от цял свят, но най-много от страните, където се произвеждат или широко се използват генно-модифицирани култури: Канада, Великобритания, Австралия, Холандия, САЩ (най-много от щатите Тексас и Флорида).

Хора, страдащи от болестта на Моргелон, я описват като чувство, сякаш под кожата им лазят бръмбари или паразити, които я разкъсват. Сърбежът се съпровожда с рани върфу кожата, които зарастват много бавно. От тези рани се проточват сини, черни или бели влакна с дължина до няколко милиметра. Тези влакна приличат на гъвкава пластмаса, нишки от паяжина или от коприна. Човек се чувства изморен, наблюдават се нарушения на кратковременната му памет, влошава се зрението му. За пръв това заболяване се е наблюдавало през 2001 г.

Професор Ранди Уаймор, ръководител на изследователската програма на Morgellons Research Foundation, стана първият учен, който изследва загадъчната болест. Според него, това е най-голямата загадка, с която се е сблъсквал в кариерата си. Сега той ръководи група лекари, които изучават болестта на Моргелон.
Първите резултати от изследванията на Уаймор опровергаха версията за халюцинации.

– Терапевти, дерматолози, а и резултати от някакви лабораторни изследвания се опитваха да докажат, че това били текстилни влакна. Но всъщност това не е така. Не са нито текстилни влакна, нито червеи, насекоми, косми или фрагменти от човешка кожа. Те не се появяват отвън. Според мен е някакво вещество, което се образува вътре в човешкото тяло, може би в резултат на инфекция. Освен това проблемите с кожата не са най-лошите симптоми на болестта. Тези невротоксини или микроорганизми влияят върху мускулите и паметта на човека.

Иван Леонов

Източник: http://www.ruskline.ru
(със съкращения)

Превод и редакция: Л. Чолаков 

Posted on 13.03.2015, in Анализи, Икономика, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Марков

    Спомняте ли си, че – преди да си замине от България – посланикът на САЩ г-н Уорлик написа статия в български вестник, в която обясняваше защо не трябва да се страхуваме от ГМО и за ползата от тях?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: