Русия провежда учебни стрелби в Черно море по време на военните маневри на НАТО


Русия провежда учебни стрелби в Черно море по време на военните маневри на НАТОРакетни кораби от Черноморския флот (ЧФ) в състава на тактическата група нанесоха ракетен удар по морската групировка на условен противник, съобщи в четвъртък пред журналисти ръководителят на информационния отдел на ЧФ на Русия капитан Вячеслав Трухачов.

„Ракетният кораб на въздушна възглавница „Бора”, ракетните катери „Ивановец” и Р-109 наред с условното използване на ракетно оръжие проведоха морски битки с изпълняването на артилерийска стрелба по мишена, имитираща морска цел”, каза той.

Скоро екипажите на корабите ще проведат учение по организирането на противовъздушна отбрана на единичен кораб и на отряд от кораби в морето с изпълняване на зенитна артилерийска стрелба.

Корабите ще се борят срещу фронтовите бомбардировачи Су-24 на морската авиация от Черноморския флот, а въздушните мишени ще бъдат хвърляни от самолети амфибии Бе-12.

Трябва да се отбележи фактът, че Русия провежда ученията си в момент, когато в Черно море се намират американски военни кораби. Във вторник корабите на НАТО проведоха съвместни учения с ВМС на Турция, в хода на които отработиха задачи по противовъздушна отбрана, борба с подводници и сражение с бреговите войски.

Отрядът от кораби на НАТО под командването на американския контраадмирал Брад Уилямсън, навлязъл в Черно море на 4 март, включва крайцерът „Виксбург” на ВМС на САЩ, четири фрегати от Канада, Турция, Румъния и Италия, както и танкерът „Шпесарт” от ВМС на Германия.

В близко време корабите от постоянната военно-морска група на Алианса предстои да проведат съвместни учения с ВМС на България и Румъния.

 

 

Източник: http://rusofili.bg

Posted on 12.03.2015, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 коментара.

  1. Русия провежда ученията си когато и където трябва. А че някой се намира там, където не трябва е негова грешка. 🙂

  2. спецназа

    Сега вече,ще изцапат цялото море,чужденците-натрапници от НАТО и САЩ.

  1. Pingback: Русия провежда учебни стрелби в Черно море по време на военните маневри на НАТО | Mesta.co

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: