Басурин: Киев хитрува, твърдейки че изтегля тежкото въоръжение


Басурин: Киев хитрува, твърдейки че изтегля тежкото въоръжениеУкраинските военни изостават от графика, определен за изтеглянето на тежкото въоръжение с четири дни, при положение, че опълченците приключиха с това още преди седмица.

Освен това, украинската армия съзнателно не предоставя точни данни за изтеглянето на оръдията си и системите за залпов огън.

„Почти цялата изтеглена техника се намира на 20-30 км от линията на съприкосновение и е способна за няколко часа да се върне на предишните си позиции.

Киев напълно съзнателно никъде и никога не спазва разстоянието, ясно определено в Минските споразумения, където трябва да изтеглят тежкото си въоръжение.

Припомняме, че това са 50 км от линията на съприкосновение за артилерийските системи с калибър над 100 мм, 70 км за реактивните системи за залпов огън, 140 км за РСЗО „Ураган“, „Смерч“ и украинските комплекси „Точка У“, заяви официалният представител на министерството на отбраната на ДНР Едуард Басурин.

Освен това, Басурин критикува главнокомандващия силите на САЩ и НАТО в Европа Филип Брийдлав. Според него, генералът постоянно твърди, че в югоизточната част на Украйна воюва руска армия, но не представя никакви доказателства за това. А сега натовското разузнаване не вижда, че опълченците изтеглят въоръжението си.

„Лъскавия вашингтонски генерал Брийдлав от НАТО разпространява, извинявайте, глупостите, че натовското разузнаване не вижда районите в източната линия на съприкосновение, където ние оттеглихме въоръжението си, защото  там не се допускат представители на ОССЕ.

При това вече не един месец Брийдлав разказва пред международната общност, че уж регистрират в тези тилови райони на Донецката република митични руски войски и съвременна военна техника.

Излиза, че или НАТО не разполага с никаква обективна информация за това, което се случва в източната част на ДНР, или генерал Брийдлав преднамерено лъже целия свят, за да осуети изпълнението на Минските споразумения от 12 февруари.

Призоваваме генерала, който уж не вижда изтеглянето на тежкото въоръжение от източната линия на съприкосновение, да опровергае тези данни, или да обясни причината за мълчанието си по този повод“, каза Басурин.

 

 

Източник: http://www.cross.bg

Posted on 10.03.2015, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 коментара.

  1. спецназа

    Мръсни щатски боклуци-нека горят в ада.

  2. спецназа

    Басурин,братле.Стягайте редиците за опазване на народа,тия американо-фашисти ще искат да ви ударят отново.
    Мръсни фашисти подкрепяни от цивилизована Европа и финансирани от Вашингтон ,което говори къде се е развивал хитлеровия-нацизъм след ВСВ.
    Поздрави на Захарченко.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: