Милата Украйна, виновната Гърция


Милата Украйна, виновната ГърцияВсе си мислех, че киевските власти са достигнали върховата точка на своята наглост, породена от неспособността да се справят с кризата в страната.

Не! Украинският министър на енергетиката и въгледобивната промишленост смята, че цената за запълване на газовите подземни хранилища в Украйна трябва да бъде поделена с ЕС.

В противен случай Съюзът рискува да остане на студено. Това звучи като съвсем явно изнудване. Платете заради себе си, пък така и ние ще си осигурим синьо гориво.

То не бяха милиарди от МВФ, то не бяха заеми от ЕС. Само че парите за страната, вървяща през глава към дъното, не стигат и всякакви прийоми се използват в опит да се закърпи положението.

Само че Европа като че ли вече се поумори от украинската каша, която други забъркаха, но и ние сърбаме.
Интересно е, защо когато се говори за финансиране на Украйна, в ЕС не се чува глас на негодувание, при положение че закъсалата държава дори не е страна членка.

Защо европейските данъкоплатци ще плащат нейните сметки? Този основателен въпрос редовно изниква, що се касае за друга закъсала страна и нейния дълг – Гърция.

Дадоха им милиарди, те ги изядоха, а сега се оплакват – такава е реакцията на повечето хора. Само че не гръцкият народ, обречен на години социална несправедливост, е виновникът.

Виновни са управниците, които са допуснали страната да стигне до това състояние, виновни са онези с черните куфарчета и лъскави костюми, които редовно предписваха грешното лекарство.

Навярно тези същите, които съзряха евтин популизъм в обещанията на Ципрас, са неприятно изненадани да научат, че Атина в срок успя да погаси първия транш от заемите си.
Стане ли въпрос за Гърция и за дълга й, в съзнанието ми мигновено изниква една карикатура – Меркел, изобразена като медицинска сестра, от една страна, даваща животворно лекарство под формата на евро на Украйна, и, от друга – крещяща на агонизиращата Гърция, чиято линия на пулса е почти изравнена…

 

 

Автор: Кристиела Симеонова

Източник: http://www.duma.bg

Posted on 09.03.2015, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 коментара.

  1. ЕС се командва от Вашингтон.За това е,тоя -двоен стандарт ,който се ръководи от интересите на САЩ .
    Не се ли освободи Европа от щатското колониално робство….нищо хубаво не ни чака и нас.

    • спецназа

      Двойният стандар е,факт.Проблема е,че подкрепят открито-фашистката хунта,което не говори добре за „ценностите“ на ЕС.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: