Путин обсъди със Съвета за сигурност на РФ ситуацията в Украйна и доставките на газ в Европа


Путин обсъди със Съвета за сигурност на РФ ситуацията в Украйна и доставките на газ в Европа

Руският президент Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин проведе оперативно съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност на РФ. Това съобщи прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков.

„Засегната бе темата за доставките на руски газ в Украйна“, съобщи Песков.

„При това бе отбелязана необходимостта от безусловното осигуряване в пълен обем на транзита на газ през територията на тази страна за потребителите в Източна и Западна Европа“, допълни той.

По неговите думи, „по време на съвещанието са били разменени мнения за хода на реализацията на Минските договорености в Украйна“.

„На дневен ред бяха поставени и въпросите, свързани с развитието на интеграционните процеси в рамките на Евразийския икономически съюз в светлината на предстоящите в близко време контакти на „тройката“ на високо равнище“, каза още Песков.

„Отделно бе обсъдена и темата за корупцията“, уточни прессекретарят на руския президент.

На 3 март по подозрение за взимане на подкуп в размер на 5,6 млн. долара бе задържан губернаторът на Сахалинска област Александър Хорошавин, както и още трима негови предполагаеми съучастници. Чиновникът е арестуван и изправен пред съда в Москва. Очаква се официалното обвинение да бъде произнесено до десет дни.

На 4 март прессекратарят на руския президент информира, че на държавния глава „е било доложено своевременно за действията, предприети по отношение на Хорошавин“.

Тогава Песков припомни, че „Путин винаги последователно се е изказвал в полза на продължаването на повишаването на ефективността в борбата с корупцията, подчертавайки, че това е необходимо да се прави и ще се прави, без значение от длъжностите“.

„Също така президентът нееднократно е отбелязвал, че вината на даден човек може да установи само съдът, и въпреки предприетите действия срещу лицето, не бива преди съдебното решение да бъде обявено, да се лепят етикети по отношение на този човек“, подчерта Песков.

 

 

Източник: http://rusofili.bg

Posted on 06.03.2015, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: