Военни от 79 страни ще присъстват на конференция в Москва


Военни от 79 страни ще присъстват на конференция в МоскваМинистри на отбраната и делегации от военни ведомства от 79 страни са поканени на четвъртата Московска конференция за международна сигурност, която ще се състои в средата на април, съобщи пред журналисти заместник-министърът на отбраната Анатолий Антонов.

Той напомни, че конференцията, която всяка година се организира от военното ведомство, ще премине на 16 и 17 април.

Освен министри на отбраната и делегации на военни ведомства, на форума ще бъдат поканени ръководители на международни организации, руски официални лица, както и представители на експертната общност и на академичните кръгове.

На пленарното заседание доклади ще изнесат министърът на отбраната Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов.

Те ще изложат възгледите си за ключовите заплахи на глобалната сигурност и възможните направления за сътрудничество за противодействие на тези заплахи.

Във формата на дискусионните апели е планирано обсъждане на перспективите на международното военно сътрудничество в борбата срещу тероризма, както и ролята на военнополитическите инструменти за поддържането на регионална и глобална стабилност.

Антонов напомни, че в центъра на вниманието на участниците в конференцията в Москва традиционно се намират най-актуалните въпроси на глобалната и регионалната сигурност.

Предишната конференция в Москва се състоя в края на май миналата година. Тогава присъстваха над 300 представители от 40 страни, като се има предвид, че държавите от Европейския съюз и Нато отказаха участието си.

 

 

Източник: http://rusiadnes.bg

Posted on 05.03.2015, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: