Жириновски: Търсете убийците на Немцов в Украйна


Жириновски: Търсете убийците на Немцов в Украйна Лидерът на руските либерал-демократи смята, че любовницата на опозиционера може да е замесена в убийството му

Лидерът на руските либерал-демократи Владимир Жироновски смята, че много сериозно трябва да се разследства „украинската следа” в убийството на опозиционера Борис Немцов.

Именно режимът в Киев има най-голяма изгода от тази провокация в центъра на Москва и нажежаването на обстановката вътре в Русия, заяви по НТВ Жириновски.

Немцов през последните години активно работеше в и с Украйна и е свързан с тази страна, властите на която дават мило и драго да дестабилизират обстановката в Русия, каза Жириновски.

Други участници в политическото ток шоу по НТВ припомниха изключително близките отношения между Борис Немцов и украинския радикал Олег Ляшко, който вчера написа трогателно прощално обръщение към разстреляния си в Москва приятел. Голям враг на дружбата им обаче бил олигархът Игор Коломойски.

Не е изключено той да седи зад покушението срещу Немцов – така хем си отмъщава на Ляшко, хем разклаща ситуацията в Москва, размениха мнения участници в полемиката.

Жириновски обаче смята, че по-вероятно е това да е провокация на Службата за сигурност на Украйна (ССУ). Украинската моделка, която е правила компания на Немцов в момента на убийството на Москворецкия мост трябва да бъде разпитана много по-подробно, настоява той.

„Какво е това момиче? С 30 години е по-младо. Що за разходка по нощна Москва с украинска топ моделка? А в Украйна върви война. И ССУ знае за тази разходка? Нима те не могат да извършат провокация, за да провалят примирието?

Нима не им се иска, след като през последните дни потръгнаха нещата там, да извършат нещо такова в Русия, което да предизвика отрицателно напрежение”.

Така Вадимир Волфович обоснова версията си, че поръчителите и убийците на Немцов трябва да бъдат дирени в Украйна.

 

 

Източник: http://presa.bg

Posted on 02.03.2015, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: