Провокация към политическата стабилност в Русия – основна версия за убийството на Немцов


Провокация към политическата стабилност в Русия - основна версия за убийството на НемцовСледователите по углавното дело за убийството на Борис Немцов работят по различни версии – от провокация до отмъщение на джихадисти заради позицията на политика за атентата в Charlie Hebdo.
Възможни са също украински основания, бизнес интереси, лични и битови причини, съобщи на сайта си Следственият комитет на Русия.

Следователите разполагат със сведения, че Немцов е получавал заплахи заради позицията си за разстрела на журналистите в редакцията на списание Charlie Hebdo в Париж, каза официалният представител на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин.

Като основен мотив се разглежда възможността за провокация, с цел дестабилизация на политическата обстановка в страната, отбеляза говорителят. По думите му фигурата на Немцов може да стане своеобразна сакрална жертва за тези, които не се гнусят от никакви методи за постигане на своите политически цели.

Освен тази и ислямо-екстремистката следа, следователите разглеждат и версии, свързани с търговската дейност на политика, с лична неприязън към него, както и битови причини Всички версии ще бъдат щателно проверени, уверяват от Следствения комитет.

Подчертава се, че в разследването са привлечени най-добрите сили на комитета и на вътрешното ведомство на Русия.

Освен спътницата на Борис Немцов, ще бъдат разпитани всички, които са се намирали на Големия Москворечки мост по това време и са станали очевидци на покушението, сочат от СК. Специалисти работят над детайлизация на всички телефонни връзки непосредствено до и в момента на престъплението в близост до мястото. Изучават се и записите на камерите за видеонаблюдение по маршрута на Борис Немцов.

Стрелбата е извършена с пистолет „Макаров“. При огледа на мястото на покушението са намерени и иззети 6 гилзи 9-ти калибър. Характерното е, че гилзите в пълнителя са били от различни производители. Престъплението е било щателно планирано, пише още в съобщението.

Според следователите няма никакво съмнение по този въпрос, както и за избора на мястото на покушението. По данни на следствието Борис Немцов е отивал със своята спътница към жилището си, което се намира недалеч от местопроизшествието.

Източник: http://www.cross.bg/

Posted on 28.02.2015, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 коментара.

  1. 4арвена правда

    Кой уби „НЕприятелите” на Путин : 1. Анна Политковская, 2. Александър Литвиненко, 3. Борис Березовски, 4. ген.Александър Лебед и т.н. и т.н. ? ? ? # P.S.: Има човек – има проблем, няма човек – няма проблем . . .

  1. Pingback: Провокация към политическата стабилност в Русия – основна версия за убийството на Немцов | Mesta.co

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: