Украинските силоваци стрелят с фосфорни снаряди от Дебалцевския котел (ВИДЕО)


Украинските силоваци стрелят с фосфорни снаряди от Дебалцевския котел (ВИДЕО)Видео доказа употребата на забранените боеприпаси от силоваците в Източна Украйна

Продължават ожесточените военни действия в района на „Дебалцеския котел“. Украинските военни, опитвайки се да разкъсат обръча, цяла нощ са обстрелвали града, активно използвайки артилерията. Употребявани са забранените с конвенция фосфорни снаряди.

Един от въпросните снаряди попаднаха в склад за за гориво-смазочни материали в източните покрайнини на Углегорск. Кореспондентът на НТВ Александър Токарев отбелязва, че украинската армия в момента предприема, вероятно, най-активния в последно време опит за разкъсване на обръча. До момента нито един опит на силоваците да напуснат бойлера не се е увенчал с успех.

Украинските бойци са признали за употребата на фосфорните бомби. На разположение на LifeNews се е оказало ексклузивно видео доказателство, заснето от боец от подразделение на ВСУ в зоната на военните действия в Източна Украйна. Видеозаписът доказва, че украинската страна действително е употребявала фосфорни боеприпаси по време на така наречената антитерористична операция. Украинските войници сами разказват как снарядите умишлено са били използвани против мирното население, като са били изстрелвани по градовете.

Кадрите, както се вижда, са направени по време на пролетно-летния период. На тях военни се возят в автомбил и разговарят, обсъждат как се взривяват фосфорните бомби.

„Взрив, взривява се в града такава лента, след това се разделя на кръст, разпада се насам-натам, пада като дъжд върху земята и гори“, разказва един от военните.

Следва диалогът:

– Какво беше това?

– Фосфорен боеприпас.

– Наш, нали?

– Наш.

– Остави го да записва, къде ще го качи (смеят се).

– Това не трябва да се качва. Лъжа… – казва един от военните – Не ни е срам.

В хода на снимките в кадър попада нашивка на якето на един от бойците – черно-жълт правоъгълник. Трудно е да се каже към кое точно подразделение са военните, но подобна символика често е използвана от анархистите. Същото цветово съчетание се използва още от членовете на батальоните „Айдар“ и „Донбас“.

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 15.02.2015, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: