Дружбата между българския и руския народ е била и ще бъде във вековете


Дружбата между българския и руския народ е била и ще бъде във вековетеЧрез Н.Пр. Юрий Исаков Посланик на Руската Федерация в Република България

 

ОБРЪЩЕНИЕ ДО ГРАЖДАНИТЕ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ

Скъпи руски приятели,

Братя и сестри,

Ние, представителите на български неправителствени организации, се обръщаме към вас, за да ви уверим, че огромното мнозинство от българския народ продължава да изпитва чувства на топло приятелство и дълбоко уважение към руския народ и братска Русия. Последните социологически данни говорят, че това са над 80 процента от нашите сънародници. Четвъртвековната антируска пропаганда и опитите за зомбиране на нашия народ с масовата американска култура, с лозунгите на евроатлантизма и с клишетата на либералния капитализъм не успяха да променят чувствата на нашия народ към Русия, защото това отношение на дружба е част от генетичния код на българина.

Ние не сме забравили общия ни славянски и православен корен, не сме забравили пролятата руска кръв за освобождението на родината ни от османско робство, нито милионите жертви, които Русия даде за свободата на Европа от фашизма. Помним колко много ни е помагала Русия в годините на съзидание на българската икономика, индустрия, земеделие, просвета и култура.

Дори и сега, в годините на прехода, Русия заема три първи места във външнотърговския стокообмен на Република България: в общия стокообмен — 10% до 12,66%, при вноса — от 16,2% до 20,7%, и при дела в създаваното отрицателно търговско салдо до 90%.

Именно затова ние не приемаме водената от едно овластено малцинство у нас политика на противопоставяне срещу братска Русия, на верноподаническо следване на прикритата зад евроатлантически лозунги агресия срещу вашата страна и народ. Не приемаме незаконните санкции, които се налагат на Русия, нито опитите за подкопаване на руската икономика чрез явен международен заговор и натиск.

Искаме да ви уверим, че огромното мнозинство от българския народ е против обвързването на страната ни с милитаристични авантюри на НАТО, насочени срещу приятелска Русия. Ние сме против изграждането на команден щаб на НАТО и сме срещу настаняването на натовски войски на българска територия. Това е предателство преди всичко към българския национален интерес, защото нашият народ иска да живее в мир със съседите си, защото ние всички прекрасно знаем, че Русия не е била, не е и никога няма да бъде заплаха за нас и за когото и да било друг. Ние искаме да уверим нашите руски братя и сестри, че огромното мнозинство от българите не вярват на изсипваните всекидневно лъжи, хули и клевети срещу Русия, руската политика и руските лидери.

Ето защо в София и други градове ежедневно се провеждат протестни митинги, а нашето общество настоява за провеждането на референдум, в който целият български народ да се изкаже „за” или „против” приемането на щаб на НАТО и натовски войски у нас. Гласът народен е глас Божи! Само народът може да реши дали иска държавата му да бъде вкарвана в подобна военна авантюра.

Ние вярваме, че този път няма да успеят в своите намерения ястребите на войната, тези, които искат еднополюсен свят, които искат да наложат противопоставяне между Европа и Русия. Вярваме в съвестта и разума на европейските народи, във волята за мир и прогрес срещу милитаризма и агресията.

На някои им се иска Русия да е слаба, подчинена, за да грабят ресурсите й, за да я притискат в политически и икономически план. Но ние сме убедени, че Русия и руският народ ще удържат на този натиск, както са го правили винаги в историята.

Вярваме, че скоро отново нашите държави ще бъдат приятелски, както приятелски са двата народа.

Дружбата между българския и руския народ е била и ще бъде във вековете.

Координационен съвет „България-Русия”:

Българо-Руска търговско-промишлена палата, председател доц. Желю Добрев, Дружество на русистите в България, председател проф. Валентина Аврамова, Дружество на училите и специализиралите в Русия и ОНД „Найден Геров”, председател Снежана Тодорова, Национално Движение „Русофили”, председател Николай Малинов, Сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”, председател Любомир Коларов, Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, председател проф. Захари Захариев, Фондация „Устойчиво развитие за България” председател: Станка Шопова, Форум „България — Русия”, председател: д-р Светлана Шаренкова

 

 

Автор: „Русия днес“

Източник: http://rusiadnes.bg

Posted on 14.02.2015, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 коментара.

  1. Анонимен

    Братушки идваите по-бързо, че ни умориха тия западни ценности.

  1. Pingback: Дружбата между българския и руския народ е била и ще бъде във вековете | Mesta.co

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: