Това са фактите, другото е злоупотреба с истината


Това са фактите, другото е злоупотреба с истинатаДевет актуални истини «по темата за националната сигурност» бяха представени от ГЕРБ в декларация относно събитията в Украйна и отношението на кабинета към тях пред българския парламент.

Докладчикът – депутат Валентин Радев – сподели с аудиторията, че «през последните седмици информационното пространство е «замърсено» от необективна, противоречива, а често и напълно невярна, че даже и провокативна и пропагандна информация за политиката, която България води на Балканите, в отношенията със своите съседи, с партньорите си от НАТО и ЕС, със САЩ и Русия и по повод на конфликта в Украйна».

Казаното периодично се закрепваше с израза – това са фактите, другото е злоупотреба с истината!

Пълният текст на документа е публикуван в българския вестник «Стандарт», а за «Гласът на Русия» го коментира българският експерт, професор Иван Ангелов:

В първата «истина» говорят, че сега България се стабилизирала и противниците на тази стабилизация искат да я нарушат. Нищо подобно!

Расте доверието на НАТО към нашите управници и намалява доверието на българските граждани към тях. Няма стабилност във финансовата ни система. Хората се чудят, къде да си сложат спестяванията, които могат да пренасят в чужбина.

Говорят, че сме били достоен член на НАТО, че армията ни е боеспособна. Нищо подобно! Едва един-два изтребителя могат да летят. Не могат да намерят вертолети за военните паради. Намалиха бюджета за 2015 година.

Тези «командни центрове», които НАТО така нарича във всичките шест фронтови държави – това са думите на г-жа Нюлънд – тук всички упорито ги наричат «координационно информационни центрове». Говорят, че такъв център на НАТО съществувал и досега.

Ами, ако е така, защо преди 20 дни същата г-жа Нюлънд оповести за създаването на такива центрове? Лъжат най-безсрамно!

Говорят в точка четвърта, че положението на българското малцинство в Украйна било спокойно, че мобилизирали са проценти на малцинството, че нямало никакви тревоги.

А тази сутрин един от ръководителите на българите в Украйна, той е и член на украинската Рада, депутат, каза, че има тревога в Донбас, където се воюва, той се готви в близко време да дойде тук и да настоява за полагане на грижи за тях.

Говорят за хората, които могат да се мобилизират при нужда, за структурите на военните формирования и че такива не били правени от тридесет години.

И с това обясняват изпращането на заповеди до хора на към петдесет години да се явят във военните окръжия и да се види годни ли са за военна служба и т.н. Пита се защо тридесет години не са се сетили да го направят.

И в точка девета подготвят промени в законите с оглед да се осигури участието на българските офицери на ръководни постове в НАТО.

Но ние от доста време вече участваме най-прилежно в доста военни мисии и дадохме доста жертви, особено в Ирак. Така че нищо не се е променило, макар сега и да се говори за някаква нова обстановка в България.

А сега трябва да актуализираме, на какъв брой хора може да разчитаме при една мобилизация за да участваме в натовските контингенти, носейки нашата солидарна отговорност по член пети, за да бъде той разширен до 30 хиляди.

И съм сигурен, че има и разпределение, какви са квотите на страните-членки. За това тук изобщо не се говори. А се говори за натовските центрове за информация и управление при кризи и, обърнете внимание, природни бедствия.

То е природно бедствие, но причинено не от природата, а от жалки човекоподобни същества в НАТО и техните помощници в София.

 

Автор: Наталия Александрова

Гласът на Русия: http://bulgarian.ruvr.ru

 

Posted on 13.02.2015, in Балканите and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: