За какво се харчат вноските на Русия в ПАСЕ?


За какво се харчат вноските на Русия в ПАСЕ?Сенаторите молят МВнР да изясни този въпрос

Съветът на Федерацията (СФ)има намерение да анализира доколко целесъобразни са вноските на Русия в ПАСЕ в размер на 28 милиона евро.

За целта сенаторите са се обърнали към Министерството на външните работи да предостави данни за разходите на тези средства. Същевременно за тази инициатива ще бъде уведомен и Съветът на Европа.

Според ръководителя на комитета на СФ по международните въпроси Константин Косачов трябва да се разбере какво реално дава на Русия присъствието й в тази организация.

Става дума за бюджета за 2016 г., защото за предишната е късно да се поставя този въпрос.

Във връзка със сегашния скандал в ПАСЕ, където руската делегация бе лишена от право на глас, Косачов си припомни куриозен случай от своята практика: през 2008 г. той се занимавал с „грузинското досие” по повод ситуацията в Южна Осетия и Абхазия и бил изненадан, че заплатата на съдията от Грузия в Европейския съд по правата на човека е по-голяма, отколкото вноската на Грузия в бюджета на Съвета на Европа.

„Убеден съм, че има много други случаи, когато за сметка на нашите пари се издържат представители на редица национални делегации, които паразитират на руската тематика и работят срещу нас”, каза Косачов.

По думите му събитията от януарската сесия на ПАСЕ сочат, че става дума не за инцидент, а системен, геополитически характер на поведение с цел да се ограничи правото на Русия на собствено мнение относно това как трябва да е подреден светът и на какви принципи в този свят трябва да съществуват едни или други държави.

 

 

Автор „Русия днес“

Източник: http://rusiadnes.bg

Posted on 12.02.2015, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: