Американските танкове идват в България


Американските танкове идват в БългарияСлед поредица от половинчати и откровено манипулативни информации на представители на управляващите и свързани с тях експерти, в които се твърдеше, че НАТО ще разполага у нас само „папки и компютри“, днес военният министър Николай Ненчев в интервю за в. „24 часа“ открито призна, че на територията на България ще бъдат разположени американски танкове и бронирана техника.

Според него числеността на военния контингент била все още в процес на уточняване, но той се ангажира с твърдението, че „максималната бройка на бойната бронирана техника няма да надхвърли няколко десетки единици“.

Според него, разполагането им не означава подготовка за война. „Тези центрове ще поддържат колективното отбранително планиране и ще подпомагат координацията на многонационалната подготовка и военните учения.

Предвижда се разполагане на минимално оборудване, което не може да бъде използвано за каквито и да е било настъпателни действия, каза той.

„България е работила за разполагането на такъв център на наша територия, решението е взето и от нас като последователна политика на страната ни. Мерките за гарантиране на сигурността, инициирани през май 2014 г., продължават и през 2015 г.

Те трябва да демонстрират решителността и солидарността на алианса. Всички съюзници допринасят за това усилие.

Затова и финансирането ще бъде поето солидарно от всички – от приемащите страни, от страните, участващи с личен състав в центровете, и от фондове на НАТО“, уточни военният министър.

Източник: https://alterinformation.wordpress.com/

Posted on 09.02.2015, in Балканите, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 коментара.

  1. Очаквайте след американските танкове и руските ядрени бойни глави. На Щастието!

  2. Стефан Караджа

    НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – притежаваше най- добре въоръжената, обучена и мобилна армия на балканите.След като я унищожиха и циганите строшиха казармите и закараха желязото на вторичните да има за мастика вече сме разграден двор и всеки може да си прави каквото си иска. ТОВА Е !!

  1. Pingback: Американските танкове идват в България | Radioxtreme.info

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: