Comedie francaise. Je suis Mossad/CIA


Comedie francaise. Je suis Mossad/CIAНа 7 януари 2015 г. започна пореден етап от така наречената „война с тероризма“, стартирала на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк и шестваща оттогава по света, под командването на САЩ, Англия и Израел.

Този път на сцената беше избутана Франция.

Онова, което беше официално представено, беше, че няколко терористи от Ал-Кайда и Ислямска държава атакуваха парижката редакция на сатиричното издание „Шарли Ебдо“, което преди години публикува подигравателни карикатури за Мохамед и исляма, и застреляха 12 журналисти, полицаи на улицата и заложници – след това. Така под стабилността на Франция и на целия ЕС беше заложена колосална мина.

Само няколко дни преди събитията в Париж над Индонезия катастрофира самолет на Airаsia /най-вероятно беше взривен/, в Украйна хунтата започна отново обстрел на Донбас, появиха се слухове, че там се подготвя ядрена провокация от САЩ и Израел, Франция гласува в Съвета за сигурност на ООН за Палестина, а президентът Оланд изпробваше почвата под евентуална отмяна на санкциите срещу Русия. Дали той наистина се опитваше да заеме някаква самостоятелна позиция или играе определената му от САЩ и Израел роля?

Преди това, на 4 декември 2014 г., американските законодатели прокараха пътя към война с Русия с резолюция 758, след която САЩ вече са в пълна бойна готовност. Военните действия отдавна са слезли от чертожните дъски на Пентагона и се разглеждат на оперативно равнище. Резолюцията практически дава на президента на САЩ – като главнокомандващ – зелена светлина, без одобрение от Конгреса, за военна конфронтация с Русия. Един ден преди резолюцията – на 3 декември, Министерството на отбраната на Русия обяви новата военна доктрина, която влиза в сила в случай на война.

Постановката с тероризма в Париж на 7 януари беше със сигурност най-слабата от всички досегашни подобни изпълнения на западните служби и политическа върхушка.

Едва ли е необходимо да се анализират всичките пародийни издънки на операцията „Шарли Ебдо“. Много от тях вече са известни, други ще се появяват и бързо ще бъдат забравени заради каскадата от нови терористични операции в Европа и по света.

Така например терористите в Париж са крещели Аллах Абкар, но и „Пророкът ще бъде отмъстен“, за всеки случай на френски, и без акцент.

Интересно е по какъв начин и защо в близост до редакцията на „Шарли Ебдо“ се оказа монтирана някаква видеокамера, за да снима престъплението, като че ли бяха предупредени по-рано.

От видеоматериалите стана ясно, че атакуващите са професионалисти и боравят с оръжието експертно. Не бяха облечени като джихадисти, а като военни командоси.

Но това беше само началото. След това се оказа, че стрелбата на улицата е била измама и е филмирана предварително поне на два етапа.

На първия, колата на терористите е на знак /линия/ на пътя, която е близо до предната дясна гума. Но някой е сбъркал и при дубъла се появява още една линия отново до предната дясна гума. Няма начин тя да се е появила например от изтекло масло, само за 30 секунди. Това е белег, оставен от сценаристите за дубъла, които в глупостта си са забравили да го изтрият. Или пък наглостта им е толкова голяма, че нарочно са го оставили, за да се разбере веднага измамата. Всъщност това са били знаци за по-добро позициониране на колата на „терористите“ от „случайно“оказалия се на близкия покрив оператор. Освен това и зумът му е различен, когато терористите, след като „убиват“ полицая, се връщат към колата.

Но и това не беше всичко. След анализ на Google map се оказа, че терористичните сцени не са били въобще заснети в… Париж, в който няма такава улица.

След това стана ясно, че споменатият полицай е „застрелян“ с халосни патрони, а не с истински, за Калашников. Нямаше и кръв, нито капка.

И какво става? Няма такава улица, няма истински патрони, няма кръв…

Какво има. Става дума за една от най-некадърните автопровокации на френските служби, в сътрудничество с ЦРУ и Моссад.

И откъде терористите са знаели, че именно този ден и в този час журналистите от „Шарли Ебдо“ ще се съберат в пълен състав на оперативка. Те са знаели по име набелязаните жертви, но въпреки това са ги питали как се казват, т.е. не са имали време да се запознаят с фотографиите им.

Въобще събитията изглеждат толкова фалшиви, че организаторите им е трябвало в движение да измислят официалната версия /като на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк/, за да включат детайлите, които не се вписват в официалните рамки.

Оттук и реакцията на сценаристите, които са длъжни да изчистят всичко наоколо.

Заради което този терористичен бардак трябваше да бъде прикрит с някакви „маршове на милионите“, с някаква трансатлантическа солидарност и т.н. На организаторите беше нужно време, за да съставят поне на пръв поглед непротиворечива картина на събитията и да ги насочат в нужното им русло.

В Париж на 7 януари се разиграваше невероятно фалшива операция, която не издържа никаква проверка. Но и тук отново редакторът на израелския IBA Channel „случайно“ се оказва в епицентъра на събитията, а президентът на Съюза на еврейските студенти веднага разпозна терористите, като знаеше, че тяхната цел е да изплашат французите и да погребат ЕС. Вероятно не му бяха казали, че терористите – 32-годишният Шериф, и неговият 34-годишен брат Саид Куаши, бяха възпитаници на приют в Северна Франция, откъдето френските служби и ЦРУ набират кадри за подобни операции.

Няма никакво значение дали властите на Франция са организатори или само съучастници. Подобна операция сега може да се повтори в още по-голям мащаб навсякъде.

Кому е изгодно това? Отговорът е ясен – на САЩ, Англия и Израел.

Вашингтон разбра, че под заплаха е не само Договорът за трансатлантическа свободна търговия, но и проамериканските елити в ЕС. Появата на Урбан в Унгария, Земан – в Чехия, и Марин Льо Пен – във Франция, е сериозно предупреждение. Значи, ситуацията трябва да бъде взривена и да се върви към диктатори, които ще изпълняват инструкциите от Вашингтон.

Разбира се и тук присъства и Израел и лично Нетаняху, който вече трябва да се досеща до каква пропаст е докарал Израел. Тел Авив е готов на всякаква провокация, в това число и ядрена, за да прикрие своите престъпления през последните 20 години.

 

Автор: Красимир Иванджийски

Източник: http://strogosekretno.com

Posted on 01.02.2015, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: