Събудете се и кажете – „не“ на войната с Русия


Събудете се и кажете – „не“ на войната с Русия

© Архивно фото: AP/Petar Petrov

След получаване от лидера на българската политическа партия АТАКА на новина за разполагането на нова американска военна база в района на Шабла и специалните призовки в армията, публикувахме материала „България се готви за война?“.

В същата вечер на Facebook за няколко часа имахме близо 40000 посещения. Някъде към 97% от тях имаха следния характер: „Да воюват онези, които бяха гласували за влизане в НАТО, а ние няма да воюваме срещу Русия“.

Ясно е, че посещенията в България на натовските чиновници не бяха напразни. Реакцията на правителството е бърза, точна и, главното, послушна. Но българският народ, съдейки по всичко, не е склонен да подкрепи тяхната позиция.

Дори Волен Сидеров и да е избързал, а някой от юзърите да изразява недоверие към нашия автор, все пак, както казват, няма дим без огън. Впрочем, да чуем мнението на самия лидер на АТАКА:

Фактите идват от призованите в няколко града, които са получили повиквателните. Някои са ни ги показали. От редакцията се обадихме във Военното окръжие, те не отрекоха, че изпращат такива повиквателни. Бяха пестеливи в информация. Казаха, че това се прави за сформиране на подразделения. Не уточниха какви.

Факта потвърди и Министерството на отбраната. Разбира се без да потвърдят, че това е мобилизация. Но за мен фактът, че няколко дни след посещението на Генералния секретар на НАТО започват тези действия, означава, че има връзка.

Освен това, от посещението на Столтенберг, колкото и да беше непрозрачно – журналистите не се допуснаха, стана ясно, излязоха информациите, че НАТО иска да разположи база в България и команден пункт. И се отнася не само за България, но за балтийските държави и Румъния. И вече от неформална информация разбрах, че те харесаха Шабла. Това е най-източната част на Българското Черноморие.

Оттам по пряка линия до Крим са 420 км. И като се има предвид, че България по договор, и аз съм го виждал, не осъществява никакъв контрол върху американските бази у нас, а те са четири, и на тях може да бъде разположен всякакъв вид оръжие.

Аз за това поставям въпроса много тревожно, и се надявам, обществото да реагира по-активно с граждански протести. И да вземем пример от Словакия и Чехия, които се отказаха от натовските бази. Значи това е възможно.

Ако имаме здрав разум и ние трябва да се откажем, тъй като това поставя България във фронтово положение.

Съответно от руска страна ще има контрамерки, и ние ставаме мишена. И това е много опасно, каза лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

 

Автор:  Наталия Александрова

Гласът на Русия: http://bulgarian.ruvr.ru

 

Реклами

Posted on 30.01.2015, in Балканите and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 коментара.

  1. noFreeman

    В България никой не е срещу Русия а каквото й да е… никой няма да воюва срещу нея защото това е смешно, защото ако се пръкне една война нас няма да ни има на картата, особено София с глупавите и алчни политици, които естествено няма да са в столицата… хаха, жална ни майка къде ни натика смешна америка…

  2. Стефан Караджа

    Не е нужен коментар , според една информация, 78% от населението помни какво е РУСИЯ, а 22% не помнят. Тия 22% тъпанари ги изпращаме на чичо Сам армаган и приключваме въпроса, но до един, до последното пеленаче.

  3. Може какви недоразвити дебили пишат тук. Путин на дума ли ви плаща или сте на месечна заплата? Да не играете стратегически игри, война между НАТО и Русия…вие сте побъркани. Идете да се застреляте за да спасиите света от вас.

    Русофилията е мазохистична болест. Никой психично нормален не я иска, защото нищо добро не произтича от нея.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: