Донецката република нанесе тежки поражения на украински войски. Киев търси помощ.


Донецката република нанесе тежки поражения на украински войски. Киев търси помощ.В последните дни напрежението в Източна Украйна се засилва и руският президент Владимир Путин вече обвини Киев за водещите се битки, припомня Reuters.
Последните няколко дни въоръжените сили на Донецката република нанесоха тежки поражения на украински войски: Украйна в Донбас претърпя огромни загуби, деморализация на войници, командири са объркани и не могат да вземат  ситуацията под контрол. Военно командване сериозно се бои от възможността за ново обкръжение.

Ситуацията се усложнява от факта, че резервът и на армията и на  Националната гвардия са изчерпани; на привършване са боеприпасите, храната и лекарствата.
Донецките сили съобщиха за  752 мъртви украински силоваци и унищожени 59 бойни машини. На фона на военните успехи Донецк отказва по-нататъшни преговори в Споразумението от Минск и заплашват да продължат офанзивата.
В критична ситуация,украинските военни се страхуват да докладват на Порошенко,(…,който притежава най-голямата верига погребални агенции в Украйна-бизнеса си е бизнес) за реалната ситуация и крият от него мащабът на бедствието.
Дори командирът на фашисткия батальон „Азов“ призна в социалната мрежа „ВКонтакте“: Ситуацията на фронта е критична!
Западът не ни помогна, а ръководството лъже за хилядите унищожени опълченци.
Залъгват обществото с приказките за нашия „героизъм“, за „стабилизацията“ на фронта, за хилядите уж унищожени врагове и изгорените им танкове“.

„Ние трябва смело да гледаме истината в очите. Пред нас е мощен  враг, а ние се оказа, че не сме готови за това противоборство. Дори след 4 месеца „примирие“ не успяхме да направим нищо за укрепване на собствената ни отбрана. Надявахме се, че Русия ще се успокои, а Западът ще ни помогне“, посочва Белецкий.
След ожесточени боеве вчера след обяд,първите групи от армията на Донецк са влезли в покрайнините на Мариупол.
Мариупол е разположен на близо 100 км южно от Донецк на брега на Азовско море. Той е стратегически пункт, който свързва руската граница с Крим. Донецкото ръководство сочи населеното място като своя стратегическа цел.

Донецките власти продължават да отказват преговори с властите в Киев.
Според военният министър на Украйна Степан Полторак, настъплението се води от „незаконни военни формирования и руски подразделения”. Той потвърди и взетите мерки за укрепване отбраната на Мариупол, пише unian.ua.
През деня на 24 януари,премиерът Арсений Яценюк поиска спешно събиране на Съвета за сигурност към ООН поради обстановката в и около Мариупол.
В момента има затишие на офанзива срещу Мариупол,където се заформя нов „чувал“-“ дебалцевският пръстен“.
Очевидно само Москва може да спре тоталната война в Украйна.
Русия блокира декларация на Съвета за сигурност на ООН, посветена на Мариупол.
В текста е записано още, че сепаратисткия лидер Александър Захарченко е съобщил за началото на офанзива срещу Мариупол и осъжда подобни изявления.
Според руската мисия в ООН текстовете не са приемливи, защото по искане на Великобритания в декларацията е записано, че сепаратистките групи в Украйна са подкрепяни от Русия. Руската страна посочва още, че ООН никога досега не е осъждала действията на украинското правителство в региона или изявленията им.
ЕС обаче финансира фашистката хунта в Украйна с парите за България и други бедстващи райони в Южна Европа-от фонда за бедствия.
А за България пари няма или има обещани само трохи.
Първият транш от помощта за Киев беше от фонда “непредвидени разходи в случай на природни бедствия”.
България декларира щети за 300 милиона Евро при наводненията миналата година, от които получи едва 10 милиона.

Донецката република нанесе тежки поражения на украински войски. Киев търси помощ.

 

Източник: http://yphalachev.blogspot.com/

Posted on 28.01.2015, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: