Аз съм България


Аз съм БългарияВ Париж  се състоя грандиозен геополитически пиар на разпадащия се Европейски съюз и на неговите задокеански кукловоди, които заедно яхнаха чувствата, надеждите и страховете на стотици хиляди обикновени французи и хора от целия свят.

Спешна демонстрация на обединение и отвличане на вниманието, подмяна на проблема и на неговото истинско решение, ако въобще вече има такова – това беше стратегическият замисъл на днешния световен спектакъл.

Участници – всички, които с действията и бездействията си предизвикаха не само трагедията в Париж, но преди това причиниха ужасяващи, кървави събития в разломните територии на своите геоикономически и геополитически интереси.

Те се събраха накуп и се целуваха пред камерите, за да ги види целият свят. Да ви припомня ли кои са Те?

Те създадоха и предизвикаха украинската криза и не обелиха нито дума за хилядите невинни жертви в Източна Украйна, които бяха убивани и изгаряни по жесток и ужасяващ начин от фашистката хунта в Киев.

Вместо това – Те поканиха самия държавен глава, представител на същата тази хунта, и се целуваха с него. Те не видяха проблем в развилнелия се отново фашизъм в Европа, а го подклаждаха и подкрепяха, дезинформирайки своите народи. Не видяха проблем в украинската касапница, защото не беше на тяхната свещена Западна територия.

И защото за тях няма значение какво се случва в провинциалната периферия на Изток. Но когато 17 човека загинаха в центъра на тяхната стара Европа, всички нададоха вик, че това е недопустимо.

Те с мълчаливото си съгласие създадоха, въоръжиха и обучиха хиляди муджахидини, а после и Свободната сирийска армия, която днес се трансформира в Ислямска държава. Когато стотици хиляди невинни деца, жени и мъже загиваха и продължават да загиват в Сирия, Ирак, Йемен, Либия, Палестина, Афганистан и всички страни от Близкия изток, те не видяха в това проблем.

Важното беше да не се случва в техния западноевропейски и евроатлантически дом. Те изпращаха своите войници да се бият на страната на същите въоръжени формирования, които радикализираха исляма до краен предел и го превърнаха в заплаха за човечеството.

Те помагаха да бъдат свалени в арабските страни светските режими, успяващи да държат радикалния ислям под контрол. Да, същите тези френски лидери, които днес се целуваха и прегръщаха, същите те изпращаха френските наемни войници да се бият срещу светския режим в Сирия.

Те извратиха смисъла на толерантността, като наложиха в Европа закони, които обезсилиха всяка естествена цивилизационна съпротива срещу унищожаването на европейския културен, религиозен и обществен модел и подмяната му с чужд цивилизационен модел, несъобразяващ се с етичните норми и традиции на държавите-приемници.

Те създадоха гета от имигранти, в които законите не важат. Напълно оглупели, Те отмениха задълженията на имигрантите и им оставиха само правата, за да смучат социалните системи и да подкопават демографския баланс на обезличаващата се и обезкървяваща се Европа.

Те погазиха християнските ценности и религиозните чувства на милиони хора от Стария континент, като им наложиха новите норми на един вулгарен морал, който разруши фундаменталните архетипови устои на европееца, и се опияниха в тържеството на една легитимна, цинична и абсолютна безнравственост.

Homo  religius беше изнасилен и изхвърлен от европейската ценностна система, беше пометен от прайдовете и шествията на новите третополови същества, които се превърнаха в идеал на европейската цивилизация и в модел за подражание, като бяха презентирани и рекламирани дори от трибуната на Европейския парламент.

Те проникнаха в човешкото съзнание и превърнаха доброто в зло, а злото – в добро. Сянката и светлината, които в своя свещен танц изграждат целостта на човешката личност и на човешкото общество в тяхното естествено еволюционно взаимодействие, бяха насила разделени в нови, нетърпящи различие правила. Мракът стана Светлина, а Светлината стана Мрак.

Европейският човек постепенно и неусетно изгуби ориентира и Смисъла на своето съществуване, превърна се в консуматорско същество, забравило постиженията и върховете на европейската мисъл и на нейната велика вековна култура.

Те превърнаха Източна Европа в своя икономическа плячка. С механизмите на съвременния колониализъм, те обезсилиха или напълно разрушиха държавността на наивните суверени, които им дадоха правото да поемат кормилото на националната им съдба, примамени от лъскавия нов свят зад сивата Желязна завеса.

Превърнаха тези държави в бедни територии, обитавани от отчаяно и трудно оцеляващо население, в някои стигащо до геноцид, и това направиха с помощта на своите обучени и платени местни лакеи.

Днес всички Те се прегръщаха и целуваха лицемерно, за да покажат своето Единство. Защото най-после чуха цъкането на часовниковия механизъм и обратното броене започна. Защото разбраха, собствените им народи се пробуждат за скритите истини.

Европа е смъртно ранена. Не просто от терористите в редакцията на Шарли Ебдо. Не. Европа е смъртно ранена от загубата на своята хилядолетна идентичност, от разрушаването на своето културно и религиозно единствто, от липсата на съпричастност и хуманизъм, от лъжите и лицемерието, от загубата на Смисъла.

Артистично, безотговорно и високомерно тя извърна поглед от стрелите, забили се в периферията на нейното Тяло. Сега, когато острието попадна в самото й Сърце, Европа се стресна и видя, че е обградена отвсякъде – отвън и отвътре. Предстои й неминуемо да си спомни жестоката истина, че с нейно участие сърцата на много други народи бяха ранени до смърт.

Тези народи вече не вярват на целувки. Не вярват на прегръдки. Не вярват в днешния спектакъл. Днес отново има нещо гнило в Европа на Волтер и Шекспир.

Аз не съм Шарли.

Не разбирате?

Je suis Bulgarie.

Аз съм България.

 

 

Автор: Христина Христова

Източник: http://avtorski.pogled.info

Posted on 13.01.2015, in Анализи, Балканите and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: