Сидеров: Събитията в Париж – театрална постановка с главен режисьор САЩ


Сидеров: Събитията в Париж – театрална постановка с главен режисьор САЩ

София, България

Лидерът на „Атака“ заяви, че не одобрява гаврата с религиозни символи, независимо на коя религия са

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира в предаването „Неделник“ по ТВ „Алфа“ някои смущаващи факти около събитията в Париж. Един от тях е, че никой никъде не е показал телата на убитите журналисти и не се знае дали наистина са убити. По същия начин не са показани и телата на убитите терористи. Сидеров попита кой е заснел клипчето с разиграния етюд с терористите, което се показва навсякъде, и как е станало така, че единият от терористите е оставил на стъклото на колата личната си карта.

Лидерът на „Атака“ направи аналог с атентата срещу кулите близнаци на 11 септември в САЩ и коментира, че събитията в Париж заприличват на театралната постановка като тази на 11 септември в Щатите. Тогава по същия начин личните карти на терористите бяха намерени в останките на кулите и извършителите бяха посочени.

Сидеров заяви, че в САЩ един дисидентски сайт разобличава постановката в Париж, като показва как от застреляния в главата полицай няма капка кръв. „Все едно е застрелян с халосни патрони. Освен това шосето пред колата на терористите е напълно свободно, за да могат да се оттеглят безпроблемно“, обърна внимание Сидеров.

Той заяви, че не одобрява гаврата с религиозни символи, независимо на коя религия са. По думите му, хаосът, който сеят атентатите, обслужва САЩ. „Така се отклонява вниманието от тяхната куха икономика, от голямата криза, в която САЩ се намират; отклонява се вниманието от кухия долар; отклонява се вниманието от трилионния външен дълг; отклонява се вниманието, че САЩ вече няма как да поддържат този стандарт на своето население. Целият останал свят започва да се противи на „лапането“ на САЩ. Идва му краят.

Срещу САЩ като доминиращ в еднополюсния свят се изправя една група от държави – Русия, Китай, Бразилия, Индия, които заявяват едно ново място в света. Америка не може да понесе това. Какво им трябва? Обичайното средство – война, хаос, слаба Европа“, разясни лидерът на националистите.

Сидеров призова европейските лидери да отидат пред посолствата на САЩ, ако трябва да протестират. Защото те са създатели на муджахидините, „Ал Кайда“, „Ислямска държава“. Лидерът на „Атака“ проследи и анализира генезиса на „Ислямска държава“ и терористите.

За атентата на 11 септември беше категоричен, че има предостатъчно факти, които сочат, че е извършен със знанието и подкрепата на американските служби, а може би и на израелските служби. Този атентат е използван като аргумент за нападения на Ирак, а Осама бин Ладен е обявен за главен виновник.

Сидеров заяви, че Бин Ладен е продукт на ЦРУ, и изложи множество факти, доказващи това. Ладен е бизнес партньор с брата на Джордж Буш, чиято корпорация е част от военнопромишления комплекс. Сидеров припомни, че Осама израства като боец през 80-те години, когато ЦРУ започват да създават муджахидини, за да се бият срещу съветските войски в Афганистан. Сега тези муджахидини са основата на „Ислямска държава“.

Сидеров попита защо тези коментари не присъстват в националните телевизии. След влизането на американците в Афганистан 500 пъти нараства производството на опиум, който потегля в западна посока. Парите от опиума са един от основните притоци в касите на ЦРУ.

Сидеров коментира и статия на вестник „Индипендънт“ от 1993 г., в която  Бин Ладен е показан като борец за мир. През 2001 г. е обявен за терорист номер 1, след което се докладва, че е убит, но снимка на убития Ладен, също като в Париж, не е показана. „Ал Кайда“ после прераства в „Ислямска държава“.

Лидерът на националистите припомни, че в негова статия от 16.02.2003 г. се аргументирал защо България не трябва да участва във войната с Ирак, и още тогава прогнозира какво ще стане там. Сега тези неща са факт.

Сидеров коментира още, че за главен виновник в Париж са обвинени ислямистите от ИД, която е създадена от американските, турските и израелските служби. Сега ИД владеят територии, в които има петролни кладенци.

Той беше категоричен, че това, което се нарича ИД, е създадено от САЩ и Израел и се финансира от Саудитска Арабия.
Националистът прочете и публикация на „Дойче веле“, в която се казва, че подкрепата на терористи в Сирия е нараснала с избирането на Ердоган за президент.

Израелското правителство също подкрепя тези терористи, коментира Сидеров и показа снимка на Нетаняху, който се ръкува с боец от Сирия, лекуващ се в Израел. Сидеров цитира Ноам Чомски, който казва: „Не Иран, а САЩ и Израел са заплаха за мира“.

Сидеров отново обърна внимание на двойния стандарт, който прилагат американците, като припомни бомбардировките на САЩ в Белград през 1999 г., в които загиват хиляди хора, загиват и българи.

Тогава НАТО бомбардира цивилни обекти, което е престъпление срещу човечеството. Разрушена е и белградската национална телевизия, но никой не реагира. Разрушенията са много по-големи, убити са 16 човека, повече от тези в парижкия вестник.

„И аз питам – защо нямаше марш на държавни ръководители? Защо журналисти и медии не излязоха с надпис и „Аз съм белградската телевизия“? Защо тогава я нямаше тази солидарност и съпричастност в знак на хуманизъм?

Моят отговор е: „Защото има двойни стандарти“. Защото тези лицемери, които днес си слагат листчета „Аз съм Шарли“, действат под диригентската палка на същите господари, които организират и реализират тази театрална постановка“.

 

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 12.01.2015, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: