Влиянието на Вашингтон върху европейските медии


Влиянието на Вашингтон върху европейските медии

Волен Сидеров. © Фото: Наталия Александрова

Експертите заявяват, че стратегията на Европа е наложена от Вашингтон. И най-лесния път е въздействието чрез медиите.

Редица европейски анализатори смятат, че фактически Америка е посяла раздора между страните от Европа и Азия. Евразия преживява геополитическо разцепване.

Русия е заплашена от консолидация на русофобските обединения в Източна Европа със САЩ.

Специалистите анализират проблемите, дават различни оценки. Украинските събития показват, че са възникнали явления, които имат наистина глобално влияние.

На този конфликт реално не му се вижда краят.

Основната игра се води между Вашингтон и Москва. Цялата територия на Източна Европа е заета от натовски военни бази.

Американската пропаганда залива медийното пространство на региона, – казва известният български политик и лидер на „Атака” Волен Сидеров.

Сега фактически войната се води на границата на Русия с Източна Европа. Хората са разделени на такива, които я подкрепят, и на такива, които са против нея. Такава ситуация подкопава стабилността в обществото и пречи на осъзнаването на реалността, – убеден е Волен Сидеров.

Според него, ако украинският въпрос обхване по-големи територии, много европейски държави ще се озоват в сложна ситуация.

Още повече, че на фона на случващото се военната зависимост на Европа от Америка расте все повече, заяви българският политик в интервю за нашия журналист.

КОРЕСПОНДЕНТ: Какво е влиянието на Вашингтон и Брюксел върху медиите в България?

СИДЕРОВ: Огромно. Те изискват отразяването само на едната част. Например, събитията в Украйна – убийствата в Донецк, Луганск, Славянск. Българското информационно пространство е залято с изопачени факти. Нищо не се разказваше за онези зверства, които ставаха в Украйна. За Русия се говореше, като за страна агресор. Към едно се възпроизвеждаше американската пропаганда.

КОРЕСПОНДЕТ: Един вид зомбиране.

СИДЕРОВ: Да. Затова има нужда от една информационна революция. Трябва да се разширят медиите, които дават и другата гледна точка. Да не се оказва натиск върху тях. За да могат хората да получават по-реална и по-обективна информация. Именно с това се занимава моята ТВ «Алфа».

И се надявам, че тук ще срещна съпричастност от руска страна, защото имам впечатлението, че за последните две десетилетия Русия не поддържаше достатъчно своя интерес на Балканите. А от другата страна празно пространство няма – всичко е запълнено с анализатори, коментатори, които масирано дават проамериканската гледна точка.

КОРЕСПОНДЕНТ: Много често Вие практически огледално във Вашите изказвания сравнявате ситуацията в България със ситуацията в Украйна. В случая откъде да се търсят поуките?

СИДЕРОВ: Понеже украинските събития бяха представени като стремеж на Украйна да се интегрира с Европа, всъщност това е измама, тъй като битката там беше за газопреносната мрежа. Америка водеше тази битка и успя да овладее ситуацията.

Тази идеологема беше и в България. Изводите са същите. Ако украинците направят точен анализ на това, което се случи на България след влизането й в ЕС, може би ще избегнат нейните грешки. Това ще им донесе нови беди, съпроводени с големи дългове, безработица и унищожаване на собствената икономика.

КОРЕСПОНДЕНТ: От някои ваши анализатори съм чувала, че и България трябва да гледа да не допусне това, което става сега в Украйна.

СИДЕРОВ: То не е до допускане. Това са процеси, които се водят на високо геополитическо ниво.

КОРЕСПОНДЕНТ: Тоест, те са режисирани.

СИДЕРОВ: Така е. Разбира се. Аз не смятам, че в Украйна нещо се е разиграло ей така, спонтанно на площада. Не. Това бяха режисирани и много добре платени събития. Целта беше преврат и той стана.

В България също стана безкръвен, за щастие, преврат, за да се върне проамериканското правителство, достатъчно слугинско и васално. Така че, от десетилетия се разиграват едни и същи сценарии – цветни революции, нежни революции.

КОРЕСПОНДЕНТ: Много страшен се оказа факторът на пасионарност. Братските народи, руския и украинския, сега разкъсват връзките. Украинците се отнасят към Русия с омраза. Обвиняват ни във всичко, което им се случи. Защо?

СИДЕРОВ: Това е силата на пропагандата. Днес всичко на света става през медиите. Манипулаторите отдавна са го разбрали, възползват се от това. И затова са овладели световните медии. Смятам, че в България е много важно сега да се получи информационен баланс, – каза накрая Волен Сидеров.

 

 

Автор: Наталия Александрова

Гласът на Русия: http://bulgarian.ruvr.ru

Posted on 03.01.2015, in Балканите and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: