Европа позорно мълчи за жестокостите на Киев в Донбас


Европа позорно мълчи за жестокостите на Киев в Донбас

Княз Дмитрий Михайлович Шаховский

Украинската армия и военни групировки с нацистка символика убиват мирното население там

Повече от 100 видни потомци на бялата емиграция в Западна Европа и Северна Америка – представители на древните руски княжески родове и аристократични семейства, подписаха парижката декларация „Солидарност с Русия“.

В нея се изразява протест срещу русофобията в западните медии и тяхната политика на дезинформация относно украинската криза.

Текстът на декларацията, съставена в края на ноември от княз Дмитрий Михайлович Шаховский и неговата съпруга, живеещи във Франция, е публикуван на сайта на инициативната група „Руски Мост“.

Списъкът с подписите „всеки ден се попълва от нови имена“, се отбелязва в преамбулата на документа. Сред подписалите се са не само потомци на емигранти, но и „други лица, имащи или нямащи отношение с Русия“.

Както се казва в декларацията, в контекста на обострянето на напрежението, както в Донбас, така и в международните отношения „може да бъде направен извода: агресивната враждебност, разгръщаща се днес срещу Русия, е лишена от всякаква рационалност“.

„Русия се обвинява във всякакви престъпления, без да има доказателства тя априорно се обявява за виновна, като в същото време по отношение на други страни се проявява поразителна снизходителност, особено по отношение на съблюдаването на правата на човека“, се отбелязва още в документа.

Авторите на декларацията заявяват, че не могат „да се примирят с ежедневно прехвърляната по адрес на съвременна Русия клевета, към нейното ръководство и президент, които са подлагани на санкции и опетнени против здравия разум“.

„Това е саморазрушителна за европейските страни нелепа схема и кара сериозно да се замислят всички тези, които виждат в нея стремежа на Запада, по-скоро, да попречи на развитието на Русия, отколкото да регулира кризата в Украйна“, се казва в обръщението.

Потомците на руските емигранти изразиха възмущение от „позорното премълчаване от европейските официални инстанции и медии на жестоките бомбардировки, с които украинската армия, подкрепяна от военни групировки с нацистка символика, разрушава в Донбас обекти на гражданската инфраструктура и убива мирното население“.

„Подобно премълчаване се възприема от киевските власти като на позволение за продължаване на убийствата и разрушенията“, отбелязват още подписващите се.

Освен това, в декларацията се обръща внимание на фактите на насилие, извършени по отношение на свещеници и вярващи от Украинската православна църква от Московски патриархат.

„Свещениците са преследвани, принуждавани към бягство и дори убивани. Бомбардирани са петдесет храма, 20 от които са разрушени напълно, а вярващите са подложени на преследвания.

Къде са тук европейските ценности?“, питат авторите на декларацията.

Князете Шаховски и заедно с тях и други потомци на белите емигранти увериха, че „няма да останат равнодушни и мълчаливи свидетели на преднамереното унищожаване на населението в Донбас, очевидната русофобия и лицемерните подходи, напълно противоречащи на интересите на нашата любима Европа“.

„Много бихме искали да се надяваме на това, че страната, приютила навремето семействата ни, отново ще заеме позицията на благоразумието и безпристрастността“, се казва още в заключението.

 

 

Източник: http://www.blitz.bg

Advertisements

Posted on 31.12.2014, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: