Сменят рублата с нова валута?


Сменят рублата с нова валута?В процеса ще бъдат привлечени Китай, Белорусия, Казахстан, Армения, Киргизия, Узбекистан и Таджикистан.

Депутатите от руската Дума обсъждат създаването на нова руска валута, която да смени рублата и да гарантира икономическата стабилност в страната.

Анатолий Виборний, от путиновата „Единна Русия“ съобщи, че в момента се подготвя законопроект за създаването на новата валута и заяви, че това ще спре обезценяването на рублата спрямо долара и еврото.

Според вносителите, новата валута ще бъде конкурентна на еврото и долара, а руските граждани няма да са принудени да ползват чуждестранна валута.

Предполагаемата нова валута засега няма название, но в процеса на създаването и ще бъдат привлечени Китай, Белорусия, Казахстан, Армения, Киргизия, Узбекистан и Таджикистан.

Сергей Гаврилов от руската Комунистическа партия смята, че това е естествен процес на интеграция в рамките на Евразийския митнически съюз.

По-рано днес председателят на Конституционния съд Валерий Зоркин заяви, че е възможно да бъде приета поправка в Конституцията, която обвява рублата за паричната единица на Руската федерация.

Преди седмица Владимир Путин постави задача на правителството колкото се може по-бързо да реши въпроса с обезценяването на руската валута.

 

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 14.12.2014, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: