Шойгу: Руската армия изпълни годишния план за подготовка


Шойгу: Руската армия изпълни годишния план за подготовкаПланът  за подготовка на Въоръжените сили (ВС) на Руската федерация за 2014 г. е напълно реализиран. Това обяви в понеделник руският министър на отбраната генерал Сергей Шойгу, цитиран от РИА Новости.

По време на съвещание министърът припомни, че тази година е била изпълнена с различни мероприятия по бойна подготовка на ВС на РФ, в това число и международни такива.

„Проведени бяха три внезапни проверки на бойната готовност на войските от Западен, Централен и Източен военен окръг, както и две големи учения: „Восток – 2014” и „Взаимодействие – 2014”. Като цяло планът за подготовката на ВС на РФ за 2014 г. е напълно реализиран”, съобщи Шойгу.

През 2015 г. предстоят множество учения: десант в Новосибирск (Арктика), международен конкурс „Армейски игри”, учения на ВВС „Бойно съдружество”, учения на военните контингенти КСОР ОДКБ „Взаимодействие”, съвместни учения с Беларус „Щит на Съюза”, както и стратегическите учения „Център – 2015”.

Шойгу нареди също така да бъде продължена практиката на внезапни проверки на руската армия, започната почти веднага след като той зае поста министър на отбраната.

 

 

Източник: http://rusofili.bg

Posted on 02.12.2014, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: