Мнение: Днес има идеологическа война срещу Русия


Мнение: Днес има идеологическа война срещу Русия

Алексей Комов. © Архивно фото: „Гласът на Русия“

С молба да разясни виждането си за тенденциите на развитие в съвременна Европа и да отговори на някои въпроси за текущата политическа ситуация „Гласът на Русия” се обърна към Посланика на Световния конгрес на семействата в ООН Алексей Комов.

Господин посланик, във връзка с украинската криза Европа се изказва въпреки традиционното уважение на принципа на самоопределение на народите. Какво мислите за това?

Ситуацията в Украйна е твърде сложна. Години наред в тази страна са живели хора от различни националности и винаги са се разбирали взаимно. Жалко е, че в последно време някои международни сили използваха многонационалността на Украйна като повод за създаване на проблеми за Русия.

Не е случайно, че тъкмо в тази страна бяха инвестирани 5 милиарда долара за развитието на това, което те наричан „демокрация”: общества на ултралибералните инициативи, които нямат нищо общо с внедряването на ценностите на истинския морал.

Една от основните причини на тази агресия се крие, според мен, в това, че Русия е последният и ревностен защитник на християнските и семейни ценности.

Каква е ролята на Съединените щати в тази история?

Революцията в Украйна беше режисирана, за да противопостави на Русия идеологическо раздробено население, което преди винаги е било дружелюбно настроено към нас.

Днес има идеологическа война срещу Русия, предприемат се опити за манипулиране на общественото мнение чрез медиите. Има война, която – и искам с това да е наясно всеки – съвършено не й трябва на Русия. Ще припомня, че ако днес ние не воюваме в Сирия и други страни от Близкия Изток, то това е благодарение на твърдата позиция на руския президент Владимир Путин.

Най-много иска да започне да стреля Джордж Сорос, който в последните седмици заяви, „че трябва да се провокира война срещу Русия”. Но, за да има война, трябват две конфликтуващи страни, а Русия няма намерение да прави това.

Унгария започва да не се чувства добре, нима иска да излезе от Европейския съюз?

Сега има риск в Унгария да бъде реализиран сценарий по украински образец. Тоест държавен преврат срещу онези сили, които заявяват желание да излязат от ЕС.

Това не би било нищо друго, освен посегателство върху суверенитета на тази държава, а също и поредната битка за тези ценности, за които говорим.

Казахте, че всички трябва да са наясно: днешна Русия има своите велики ценности, но понякога не е райско място. Какво имате предвид под това?

В ръководството ни и ултралибералния елит още съществуват малки групи, които, получавайки американско финансиране, саботират изпълнението на решенията на правителството за реализиране на реформите на Путин, основани на християнската традиция.

Аз вярвам в смяната на поколенията, новите хора ще подкрепят нашия лидер и ще доведат до край започнатия път към свобода.

 

Автор: Марко Фонтана

Гласът на Русия: http://bulgarian.ruvr.ru

Posted on 19.11.2014, in Международна политика and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: