ОНД успешно провери обединената система за ПВО


ОНД успешно провери обединената система за ПВОПроверката на бойната готовност на обединената система за противовъздушна отбрана на страните от ОНД завърши успешно, всички задачи са изпълнени, системата оправда себе си, съобщи командващият Войските за въздушно-космическа отбрана на Русия Александър Головко, ръководител на тренировката.

В ученията участваха около 100 летателни апарата на страните-участнички в обединената система за ПВО на ОНД, сред които самолети на изтребителната авиация Су-27, МиГ-29, МиГ-31, на бомбардировъчната авиация Су-24, на щурмовата авиация Су-25, на далечната авиация Ту-22М3, Ту-160, Ту-95МС, вертолети Ка-27, Ми-8, както и самолети, дислоцирани в руски авиационни бази в Киргизстан и Армения.

Според Головко резултатите от тренировката са потвърдили надеждността и ефективността на обединената система за ПВО за защита на въздушните рубежи на държавите от ОНД.

Миналия вторник военни от седем страни от ОНД участваха в тренировка за подобряване взаимодействието между органите за управление на системата за ПВО. От министерството на отбраната съобщават, че тренировката е започнала с откриване в Източноевропейския и Централноазиатския регион на цели на условен противник, чиято роля са изпълнявали стратегическите бомбардировачи-ракетоносци Ту-160 и Ту-95МС, както и бомбардировачите Ту-22М+ на далечната авиация на Русия.

В тренировката бяха задействани 9000 военнослужещи, над 130 командни пункта на различно равнище на седемте държави — участнички в обединената система за ПВО на ОНД: Русия, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан, както и над 160 подразделения на Радиотехническите войски, над 40 подразделения на Зенитните ракетни войски, отделени в състава на обединената система за ПВО от тези държави.

 

 

Източник: http://rusiadnes.bg

Реклами

Posted on 13.11.2014, in Десет години без договор за ПРО and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: