СТАБИЛНОСТ С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ


СТАБИЛНОСТ С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТАктьор откри новия театрален сезон в българския парламент. Дано не е за втори път лош орисник и драмата в 43-то Народно събрание като политическа комедия не свърши преждевременно и трагично!

Но такива актьори изпратиха избирателите на парламентарната сцена… А за изпълнителната да не говорим.

Още преговарят. И няма решение…
На декорите пише:“Съединението прави силата“.

А за какво съединение може да се говори, когато вътре има Фронт, Атака, Блок, Права и Свободи, Алтернатива, Без цензура, Лява България, Герб? Кои са общите неща между тези понятия, а?

В повечето случаи те се самоизключват, а искаме да взимат национално отговорни решения, да определят приоритетите и параметрите на една стабилна държава.

Не е ли това стабилност с повишена трудност още в началото, сами си отговорете.
Кунева закри два ядрени блока преди време. Реформаторите са й като играчка сега. От маломерния Кънев може ли да има големи очаквания за отговорност и политическа далновидност?

Не сме убедени и в единението на патриотите и фронта за спасение. Сидеров поиска преместване на европейското знаме от трибуната на парламента. Местан си е на мястото… на първия ред.

Той подкрепяше лявоцентристкото, сега – дясноцентристкото управление.

Движението играе с всички през всичките 25 години и Правата и Свободите са във властта като елементи от Менделеевата таблица в родното парламентарно Присъствие.
Борисов всеки ден преговаря, само и само да  диктува и да не изпусне да е номер едно на Дондуков – за шест месеца, за година, за две или за четири.

Та дори и за повече мандати!
Калфин е готов да подкрепи правителството, ако обещаят 20-30 лева коледни добавки за пенсионерите! Каква алтернатива на българското възраждане! Този път наистина сме за рекордите на Гинес.

Още преди първата минута на 43-ия парламент имаше протестиращи пред НС. Срещу избора на бат Сали от Кюстендил… Бареков иска да премахне Баракова!

А вероятно и преференциалния вот… Пък уж всички искат мажоритарен избор!
А това е възможно най-вече, ако има нови предсрочни парламентарни избори. Не до дупка, а – по два избора на дупка. Но има и страх…

Все пак, човещинка е, колко от днешните 240 актьори в 43-ия театрален сезон ще са отново и в 44-тия, когато и да е следващата му премиера?

Сега поне ще има плаващо мнозинство за ГЕРБ, когато играят роли с останалите. А избирателите нека се давят сред плаващите в парламента!

От наводнения, от безхаберие и безразличие, от липса на политическа и национална отговорност, от балканския пейзаж и работата на Народното събрание, където Съединението прави силата, напук на обитаващите го, както беше писал младият Христо Смирненски преди 90 години…

 

Автор: Лозан Такев

Източник: http://duma.bg

Posted on 31.10.2014, in Балканите and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: