В Крим бе създадена цялостна система за ПВО


В Крим бе създадена цялостна система за ПВОВ Крим бе създадена цялостна система за противовъздушна отбрана, способна да отблъсне всеки опит за атака със средства за въздушно нападение.

ПВО се състои от комплекси с близко действие „Панцирь” и системи с далечно действие С-300ПМУ, предаде РИА Новости, позовавайки се на източник в Южния военен окръг на Русия.

По-рано стана известно, че след преминаването на Крим под юрисдикцията на Руската федерация оборудването на военните части на ПВО на Украйна е било национализирано, като голяма част от украинските ракети не са преминали техническите тестове и не могат да бъдат използвани.

След началото на военните операции на украинските сили в Донбас, процесът по предаването на украинското военно оборудване е прекратен.

По време на преминаването на Крим в състава на Русия противовъздушната отбрана на полуострова се състоеше от кораби от Черноморския флот и батальона за ПВО на морската пехота на флота.

За създаването на цялостната система за ПВО в Крим са разположени самолети-прехващачи и мобилни комплекси „Панцирь”.

„Днес ПВО на Крим е способна да отблъсне както ракетна, така и въздушна атака на полуострова.

Тя се състои от мобилни комплекси, самолети-прехващачи, които в момента се базират в Крим, и интегрирани в ПВО на Южния военен окръг кораби от Черноморския флот.

Редовно се провеждат учения и взаимодействие между силите. Към днешна дата противовъздушната отбрана на Крим е в постоянна готовност, способна бързо и ефективно да отблъсне въздушно нападение”, заяви източникът от Южния военен окръг.

 

Източник: http://rusofili.bg

Advertisements

Posted on 31.10.2014, in Десет години без договор за ПРО and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: