Предстои пореден кръг газови преговори между ЕК, Русия и Украйна


Предстои пореден кръг газови преговори между ЕК, Русия и УкрайнаВ Брюксел следобед предстои пореден кръг на тристранните газови преговори между Европейската комисия, Русия и Украйна.

Очакванията са да бъде постигнато окончателно споразумение, което да гарантира доставките на природен газ през зимата към Украйна, а с това и към останалата част от Европа.

Преди седмица представителите на Брюксел, Москва и Киев се договориха за цената и условията и остана да уточнят как ще бъдат платени натрупаните стари дългове на „Нафтогаз-Украйна“ към „Газпром“.

Припомняме, че вчера българският вицепремиер Екатерина Захариева съобщи, че е намалено налягането в тръбата, по която получаваме газ от Украйна.

В момента България може да изпълнява ангажиментите си по доставка и пренос на газ, но страната ни не е уведомена за причината на това намаление.

Междувременно снощи Съветът на постоянните представители на страните от Европейския съюз реши, че засега няма основания да бъдат отменени санкциите срещу Русия.

Европейският съюз потвърди и намерението си да продължи да следи внимателно ситуацията в Източна Украйна и прилагането на споразуменията от Минск и отново да разгледа рестриктивните мерки.

Източник: http://www.cross.bg/
Реклами

Posted on 29.10.2014, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: