Путин: Мечката от никого няма да иска разрешение


Путин: Мечката от никого няма да иска разрешение

Владимир Путин

Световната общност продължава активно да обсъжда речта на руския президент Владимир Путин, която той произнесе на заседанието на дискусионния клуб «Валдай» в Сочи.

Експертите насочват вниманието на неговото метафорично изказване за тайгата и мечката, предаде ТАСС.

Говорейки за разликата в отношенията на някои страни към косовския и кримския референдуми, руският лидер напомни поговорката: «Това, което е позволено на Юпитер, не е позволено на бика».

«Ние не можем да се съгласим с такива формулировки», подчерта руският президент.

«На бика може и да не му е позволено, но искам да ви кажа, че мечката няма да пита никого за разрешение», добави той с ирония.

«Изобщо мечката при нас се счита за хазяйка на тайгата и тя няма никакво намерение, това знам със сигурност, да се мести в някакви други климатични зони, защото там й е неуютно.

Но тайгата си няма да даде на никого, и мисля че, това трябва да бъде ясно на всеки», продължи с аналогиите Владимир Путин.

Експертите разбират под думата «мечка» Русия, която няма да действа така, както считат за необходимо и безогледно политическите й опоненти.

Валдайската реч на Путин сравняват с речта му през 2007 година, когато той категорично заяви за правото на Русия да защитава националните си интереси. Коментирайки тези сравнения, президентът отбеляза, че текстовете и на двете речи е писал сам.

Засягайки въпроса за провеждането на референдума в Крим, президентът на РФ напомни, че това решение е взел абсолютно легитимен представителен орган на властта – Парламентът на Крим, избран по украински закон преди няколко години и изрази удивление, че в ситуацията за независимост на Косово бялото е било наречено бяло, а при аналогична ситуация с Крим – черно.

 

Източник: http://rusofili.bg

Posted on 27.10.2014, in Вътрешна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: