Кризата на ценностите и нейните корени като главна заплаха за човечеството


Кризата на ценностите и нейните корени като главна заплаха за човечествотоДнес живеем в тотално объркани и хаотични времена. Налице е фрапиращо размиване на маса понятия, утвърдени с вековете и доскоро приемани като изходни максими. Принизена е ролята на държавата, с хилядолетия смятана не само като върховен суверен, но и като гарант за поддържане на здравата морално – ценностна система и на националната гордост и идентичност у индивида ,и у цялото общество. Никой суверен или орган не е успявал да мобилизира икономическия, културния, научния или военния потенциал на човека, както самата държава като институция, колкото и да е мразена от мнозина. Това важи до известна степен и за религията, особено там, където е имало или все още има папоцезаризъм(върховенство на църковната власт над светската). Сега обаче е видимо и за децата, че в маса страни по света, най-вече западните, държавните институции са узурпирани от интересите на едрия капитал, чийто собственици са дълбоко скрити от обществото. Надали има по-добър пример за пълната липса на прозрачност в управлението, макар демократите да парадират именно с прозрачността и плурализма във властта. В редица западни страни самата държава е доведена до състояние да реализира единствено частни, наместо обществени интереси, и да гарантира сигурността чрез органите на армията и полицията.

Но което е по-лошото – абсолютно размити са фундаментални понятия, свързани със самия човек, с неговата психика, мислене и живот. Подложени на системно унищожение са социалните и моралните устои, които формират индивида като характер и го изграждат като пълноправен гражданин и човек. Пред очите ни умишлено се рушат заложените от природата принципи на традиционното семейство; на нормалната сексуална ориентация; на семейната йерархия и произтичащия от нея начин на живот. Някои протестират, че в разни хора е заложено генетично да бъдат хомосексуални, педофили и прочие. И това е безспорен факт. Но нека не забравяме, че човешката природа има тъмни страни, които нейните възпитателите се стремят всячески да потискат – една особено успешна хилядолетна практика. Същите тези тъмни страни обаче, от най-ранна възраст и при определени условия, се поддават на обработка и това води до коренни изменения в цялата човешка психика, включително сексуалността. Приложени масово, тези дейности водят до промиването на цели нови поколения, останали без никаква реална представа
относно смисъла и стойността на живота; напълно неспособни да изградят стабилно семейство, неспособни да помогнат дори на себе си, камо ли да допринесат за просперитета на обществото и нацията. Половите недоразумения като Кончита Вурст или Азис не са някаква случайност; те са (не)ествествен продукт на целенасочена политика, която има за цел обезличаването на цели народи и хвърлянето им в състояние на „контролиран хаос”, поддържан от чужди господари, чиито роби дори не са ги виждали с очите си, дори не знаят техните имена и намерения.
Постепенното лишаване на някои коренни западни народи от техните права за сметка на чужди народи и етноси, също е част от този план. Под лозунгите на либералната демокрация и под лъжливите обещания за мирен съвместен живот в условията на мултикултурализъм, в момента стотици милиони души са подложени на една или друга форма на репресиране и обезправяване. Милиони хора, чиито деди са закупили правото върху своята национална идентичност и суверенитет с кръвта и живота си. Обезличаването на националните държави и претопяването на коренните им населения е неизменна част от плана за налагане на контролиран хаос и за потайно поробване на суверенните държави в полза на световните финансови елити, които нямат убеждения и принадлежност към даден народ, но използват държавите като прост инструмент за превземане на света. Визирам не само българската толерастия и демографска катастрофа, която е до момента най-страховитата и чудовищна наша национална катастрофа, но и демографската политика на Европа. Според прогнозите, до 2050г близо 1/3 от европейското население ще се състои от мюсюлмани и африканци – което вече добива характер повече на целенасочена инвазия, отколкото на плурализъм и мирен живот.

За жалост на европейците, няма ги вече цар Леонид и кан Тервел, да ги спасяват от арабско нашествие и ислямизация…

Един ден милиони мъже ще напуснат Южното полукълбо на тази планета и ще нахлуят в Северното. Но не като приятели. Защото те ще нахлуят, за да покоряват и ще покорят Северното полукълбо с децата си. Ние ще победим чрез утробите на жените си” –   Хуари Бумедиен, президент на Алжир, в реч пред Общото събрание на ООН през 1974г.

 

Всичко това звучи твърде фрапиращо и кошмарно. Несъмнено трябва да съществуват някакви видими узаконени механизми и процедури, които да позволяват подобни издевателства над хората. Сега ще разгледаме как се извършва този заговор и защо масата хора са в пълно неведение или незаинтересованост.

Вече заключихме, че институциите, които до даден момент поддържат принципите и нормите на традиционното общество, са държавата и църквата. Следователно, за да успеят заговорниците в своите намерения да обезличат народите и да ги хвърлят в хаос, трябва по някакъв начин да унищожат или поне отнемат властта от въпросните висши органи. И това се извършва ежедневно пред очите ни, бавно, но сигурно.Променени са единствено механизмите за това, съобразно предварително натрапените на хората измамни възгледи относно методите за защита на човешките права и свободи, и относно принципите на свободното демократично общество.
Доказателство за това са и унищожените чрез външна помощ четири големи монархически империи по време и след Първата световна война – Германската, Руската, Австро-Унгарската и Османската. Германия и Русия са жертви на опит за разцепление и унищожение чрез платени революции по време на самата война, докато Австро-Унгария и Османската империя търпят своето диктувано отвън разцепление след войната. Подобен заговор има за цел свалянето на неподкупните царски семейства и налагането на буржоазно-олигархичен модел на управление, коренно обвързан и подчинен на корпоративно-банковия крупен капитал. Такива заговори се водят в Европа още от късното средновековие, но един от най-големите удари е направен именно след Първата световна и чрез последвалите от нея политически, финансови и географски промени.

1.Унищожение на църквата:
-религиозен плурализъм;

-отрицание на традиционно-семейните и консервативно-християнските ценности като фундамент в индивидуалното и общественото възпитание;

-мултикултурализъм и толерантност към сексуалните извращения

Специфичната съвкупност от тези три обществено-политически принципа създава хаос в обществото, загуба на национална и общочовешка идентичност, разруха на здравите хилядолетни социални норми, фундаментални за оцеляването на старите държави и самото човечество.
2.Унищожение на държавата:
-минимална държавна намеса в социалните, икономическите и пазарните процеси – диктат на „свободния пазар“, тирания на капитала и финансовите спекуланти, останали свободни от всякакви ограничения;

-постепенното отмиране на националните държави и подчинението им на транснационалния финансов капитал, на световния финансов елит и подвластните нему пазари, банки и фондови борси;

-превръщането на индивида в безмозъчен консуматор и безпросветен нихилист, незаинтересован и неспособен да защитава своите граждански права, постепенно узурпирани и унищожавани от болния от мания за световно господство финансов елит.

Мнозина ще се съгласят, че нравствените ценности на хората са в основата на прогреса – научен, културен, икономически. Сега, обаче, възпитанието като висша цел на образованието и науката, е изместено на заден план, или по-точно е коренно видоизменено, за да обслужва интересите на една шепа богати хора в сянка. Днес повече от всякога са ни необходими не само историческите знания, но и безценните исторически изводи, които можем да си набавим от тези зняния. И най-богатите народи на света, ако нямат високо възпитателно образование и култура – те нямат нищо, обречени са. А културата и ценните знания са нещо, за което всеки може да допринесе. Повече от ясно е, че в днешното глобализирано информационно общество, властува една тотална криза на ценностите, която е и една от първопричините за толкова несправедливости в света – все по-задълбочаващо се неравенство, бедността на милиарди души, експлоатация на човешки труд по целия свят; умишленото заличаване и изменяне на историята на някои народи и културната им асимилация. Когато държавата е смачкана и узурпирана от частни интереси, на плещите на гражданите остава да лежи тежката отговорност да образоват своите съграждани, да поддържат техния дух, да разпръсват светлината на науката и възпитанието върху новите поколения – първа и най-важна стъпка към преодоляване на националната катастрофа и за спасението на България от нейното културно, географско, институционално и физическо изчезване.

 

Източник: http://divinumcomoediae.blogspot.com

Posted on 02.10.2014, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: