Русия започва разследване за геноцид на рускоезичното население в Източна Украйна


Русия започва разследване за геноцид на рускоезичното население в Източна УкрайнаСледственият комитет на Русия започва разследване за геноцид на рускоезичното население в Източна Украйна. Това заяви говорителят на институцията Владимир Маркин.
„Следственият комитет започва наказателна процедура за геноцид на рускоезичното население, живеещо на териториите на Донецка и Луганска народна републики“, заяви говорителят на институцията Владимир Маркин.
Разследването е установило, че „в периода от 12 април 2014 г. до момента, в нарушение на Конвенцията от 1948 г., както и на други международни правни актове, осъждащи геноцида, неидентифицирани лица от висшето политическо и военно ръководство на Украйна, украинските въоръжените сили, Националната гвардия на Украйна и „Десен сектор“ са издавали заповеди, насочени към пълното унищожаване на рускоговорящите граждани, живеещи на територията на Донецка и Луганска републики“, посочи Маркин.
По думите му използването на тежки оръжия и на авиация по време на конфликта е причинил смъртта на най-малко 2500 души и унищожаването на над 500 сгради на цивилни в областите Донецк и Луганск.
Според ООН конфликтът в Източна Украйна е отнел за пет месеца живота на 3200 души и е предизвикал преместването на 600 000 цивилни.

Източник: http://www.cross.bg/
Advertisements

Posted on 30.09.2014, in Общество and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: