Украйна официално въвежда робството


Украйна официално въвежда робствотоНа 23 септември 2014г, украинското социално министерство обяви официалното въвеждане на робството, чрез странно прессъобщение озаглавено “Правителството увеличава списъка на комуналните услуги при военно положение”, и е написано по бюрократичен начин така, че да остане скрито, но все пак официално:

“Във връзка със ситуацията в източната част на страната, правителството реши да се въведат процедури, при които всички физически годни граждани да участват в комунални услуги във време на военно положение.”

Социалния министър Людмила Денисова:
“Тези процедури са били одобрени през 2011г. Днес обаче документът трябва да бъде подобрен, за да посрещне нуждите на сегашната социално-политическа обстановка и нуждата от ликвидиране на последниците от евентуална военна агресия.”

Министър Денисова заявява, че процедурата сега определя термина “трудова услуга” да означава, че хората ще участват без да са задължително съгласни, в задачи за защита при природни и предизвикани от човек бедствия (в това число и военни), във време на мобилизация и война. Ще бъдат обект на насилствено принуждаване да изпълняват указаните от правителството задачи.

Това означава, че няма да става дума само за мобилизация на годни за носене на оръжие мъже, но за всички мъже и жени способни да вършат физическа работа, като се измисля изцяло нов законов начин да бъдат задължени да извършват обществено полезен труд без заплащане. Буквално се дава легален статут на робството, под формата на законен принудителен труд.

На подобен тип “мобилизация” всъщност ще подлежи по-голямата част от украинското население.

“Министърът заяви, че категорията от хора, които могат да бъдат въвлечени да извършват подобна дейност, покрива всички хора, които са самонаети”

В допълнение, списъкът на комуналните услуги извършвани във време на война, ще включват действия насочени към подсигуряване на защитата на държавата (включително ремонтна дейност по границата, летищата и укрепленията). Ще се покрива и друга дейност свързана с помагане при бедствия от индустриален, природен или военен характер, като нуждата ще расте по време на периода на военното положение (разчистване на отломките, ремонт на пътищата и доставки на провизии за въоръжените сили).

Забележка:

В комуналните услуги се включва населението в работна възраст, хората които не са обект на наборна мобилизация, тези чийто здраве не им пречи да работят във военно положение (в допълнение към годните лица въвлечени в защитния сектор и за поддръжката на населението), включително:

– Безработни и други безработни (така е написано “безработни и други безработни”)

– Работници наети от фирми, които не са въвлечени във военна мобилизация – ще бъдат прехвърлени толкова работници, за да няма пълно спиране на частното индустриално производство.

– граждани работещи в селското стопанство (малките фермери)

– ученици с по-високо образование

– всички които са самонаети

Всяка от тези категория хора ще бъдат въвлечени във фиксирано работно споразумение.

Официалното изявление не казва нищо за заплащане, нито за каквито и да е преговори за работата, само, че тези хора ще имат “фиксирано работно споразумение … без да са задължително съгласни” и ще са “обект на насилствено принуждаване”.

Мистерията е как може да има “споразумение” когато на една от страните се налага “задължително съгласие” – това остава без отговор, особено след като същата страна е “обект на насилствена принуда“. Така, че изглежда, че не е нужно “задължително” да има  “съгласие“, за да се постигне “споразумение” и правителството има право “насилствено да принуждава” това “споразумение“.
Това е като измислено от Оруел, но нещата стоят точно така.

Тогава, на 25 септември, един от водещите вестници, Немски Икономически Новини (или Deutsche Wirtschafts Nachtrichten) излезе със статия озаглавена “На път към авторитарната държава: Украйна въвежда принудителен труд” и съобщава:

“Новите правила обявени от социалния министър означават въвеждането на принудителен труд, който нарушава Европейската Конвенция на човешките права”, както заявява Адрей Хунко, член на Бундестага и Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа … ” Опитът на Яценюк да въведе насилствен труд чрез законни методи е огромна стъпка към едно авторитарно общество и трябва да бъде спряно. Това е точно противоположното на очакваното демократично развитие на Украйна, както беше обявено от движението Евромайдан.”

Немският вестник заявява, че това се прави, за да се “абсорбират последиците от гражданската война”.

pic_32ae0dacb3a3ce0937645916041c9e5c

Друг източник, този път от латвийски сайт . Статията е озаглавена “Украинците са принудени да копаят окопи” и започва със снимка на работници, копаещи окоп, вероятно за укритие при военни действия или за масов гроб (може и за друга употреба). Репортажът гласи:

Украинското правителство налага на своите граждани задължението да извършват задачи от дефанзивен характер във военни условия. Това се съобщава от Социалното министерство на Украйна, с изявление на социалния министър Людмила Денисова.

“Правителството, според Денисова, е направило промени в набирането на физически годните хора, за “общественополезна работа в условия на военно положение.” В частност, те определят термина “работническа услуга”, която включва граждани извършващи действия от дефанзивен характер и при бедствия във военно време, без тяхното задължително съгласие.

“Общественополезен труд” се отнася за всяка дейност по държавните граници, летищата, военните инсталации, както и разчистването на отломките, “както и посрещане на нуждите на въоръжените сили и други военни формации.”

В принудителния труд се очаква да бъдат включени безработните, студентите, фермерите и самонаетите лица.

Зад това решение на украинското правителство стои фактът, че Украйна е фалирала. Това се разбра още преди гражданската война, но допълнителните 17 милиарда долара отпуснати от МВФ, за да може Киев да плаща на своите войници и да купува оръжия и куршуми, за да избиват народа в регионите, които не приемат легитимността на дошлото след преврат правителство, само влоши положението на Киев.

Цената която Украйна трябва да плати, за да постигне “демократична” стабилност, чрез масови убийства сред населението в регионите, които не се подчиняват на поставеното от Обама марионетно правителство и факта, че там гласуваха масово за човека, когото Обама свали от власт, става прекалено голяма. Може би това е част от причината защо сега се налага Киев да се обърне към поробването – да намали разходите, така, че правителството да може да плати поне част от парите отпуснати от САЩ, ЕС и МВФ.

Ето защо, гражданската война, започната от Обама през февруари 2014г, след като свали украинския президент – избран демократично в последните общонационални избори, създаде ново правителство, което се срива в момента. След като Западът спря да кредитира Киев, тамошните лидери ще започнат да превръщат в роби собственото си население, за да може да свърши това, което му нареждат лидерите – да продължава да убива хора, които не гласуват за тях и да проправят път на американските интереси.

Ако поробването на собствения им народ стане прекалено разпространено и видимо, тогава, може би, The New York Times, Washington Post, NBC, CBS, ABC, CNN и т.н. ще го съобщят. Защото ще бъдат принудени да го направят.

Това което е особено интересно в настоящата начална фаза е, че хората които Обама назначи начело на Украйна искат да го направят и те си мислят, че използвайки подобни сложни фрази в закона, много малко хора в САЩ и ЕС ще разберат, че го правят. Но това вече е новина в немски сайт, както и в латвийски.

 

Източник: http://desinfowar.wordpress.com

Advertisements

Posted on 29.09.2014, in Анализи, Вътрешна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: