Ако Наполеон имаше телевизия…


АКО НАПОЛЕОН ИМАШЕ ТЕЛЕВИЗИЯ...Знаете ли защо Порошенко се разквича по цял свят, че ужким Русия била въвела войски в Украйна?

Защото го е срам да признае на своите „спонсори“, че неговата държавна армия, състояща се от фашисти, необучени наборници, с разпаднала се военна техника от съветските времена и с генерали-далавераджии, станали милионери само за няколко месеца, се оказа неспособна да се справи с опълченците и дошлите от Русия доброволци.

Че как да признае?

Това означава сам себе си да обвини в крадене на помощта, която сега Западът дава на Украйна. Слава Богу, наблизо е Русия, която винаги може да бъде обвинена за собствените грехове, водещи до народни беди.

А знаете ли защо Америка и Европа веднага подхванаха „паса“ на Порошенко? Защо ги е срам да признаят, че помогат на такива крадци, които са не по-малки крадци от предишния президент на Украйна, и се отнасят към своя народ като към лайно на историята. При това, историята я пишат не те, а евроамериканците.

А знаете ли защо са силни опълченците и доброволците от Русия? Те знаят, че се сражават за идея! Сред опълченците започна възраждането на истинския руски дух! Аз бих казал дори не „руски“, а „духът на русите“! Понятието „рус“ е значително по-старо от думата „руски“.

Сред тях се появяват истински лидери, които, независимо как ще завърши тази война, тепърва ще се изяват в близко бъдеще. Лидери, за които идеята е по-важна от трупането на пари. И това винаги е било доблестта на русите.

И те се сражават не против украинския народ, а против американската идея. Също и против евросъюзната идея, която противоречи на слънчевото ведичество на русите: против лъжата, лицемерието и света на консумацията.

Руси“ е твърде старинно понятие. За тях защитата на честта и доблестта винаги е била по-важна от печалбата и изгодата. И не само в стари времена. Съветският съюз помагаше на много страни в света да се освободят от колониалното робство. Америка и Англия винаги са били от другата страна, защото за тях по-важни са печалбите и поробването на народите.

В Съветския съюз се учеха хора от освободените страни. В Русия никога не са търгували с роби и не сна ги превозвали като стока по цял свят.

Америка или Евросъюзът построиха ли поне едно селско училище в балтийските страни след разпадането на Съветския съюз?

В бъдещите европейски учебници по история трябва така да се пише за съветското време:

С помощта на НАТО руските окупатори бяха изгонени от страните на Прибалтика – а след тях в тези трани останаха училища, театри, фабрики, заводи, киностудии, мостове, нефтопровод, железопътни линии, влакове, които и досега пътуват по тези линии, изложбени и концертни зали, обработваеми поля, животновъдни ферми, рибарски селища – но не остана нито едно казино, нито един публичен дом, нито едно голф-игрище, нито едно порнографско издателство, нито един приличен наркобос! Това убедително показва крайната изостаналост на руските окупатори в сравнение с цивилизования свят. Но, слава Богу, окупаторите бяха прогонени и страните от Прибалтика тръгнаха по пътя на цивилизацията: с казината, публичните домове, голф-игрищата, порнографските издателства и наркомафиите!“

Най-странното е, че маса хора в Европа и Америка вярват, когато мас-медиите ругаят Русия. Ето, затова е необходимо затъпяващото образование на масите в Европа и Америка. Та масите да узнават своето мнение „отгоре“.

Например, малцина си задават въпроса: ако Русия е въвела войски в Украйна, защо Америка веднага не съобщи това? Нали американските спътници виждат всичко? Какво, да не би Русия да е вкарала войските по подземни тунели?

Къде са тези спътникови снимки?

Къде са доказателствата?

Няма ги!

В балтийските страни по радиото и телевизиите местните политици едва ли не шепнешком докладват на своите народи, че разполагат със секретни данни за въвеждането на руски войски в Украйна.

Да, има и маса главанаци, които вярват в това.

Но щом са налице доказателства: покажете ги веднага! А то, дори няма от какво да ги фабрикувате и фалшифицирате!

И друг интересен въпрос: защо така си замълчаха по темата за сваления „Боинг“? Забелязахте ли, че за него вече се стараят да не говорят по западните новинарски предавания? Ами, просто защото стигнаха до ужасния извод, че „боингът“ е свален от украинската армия, която го е объркала с руски самолет. Още повече, че Украйна не са пръв път сваля пътнически самолет!

Хрумна ми нещо: ако Наполеон е имал телевизии като Си Ен Ен и „Евронюз“, светът никога нямаше да разбере, че до Париж са го гонили руската армия, руските опълченци, доброволци и партизани. Че и самият Наполеон нямаше да знае това. 🙂

П. П.:

Впрочем, чухте ли, че Европа се готви да въведе нова „санкция“: да прекрати вноса на брилянти от Русия. Олеле, страшно е да помислим как ще живеем отсега нататък?!?

Не, те не са просто тъпи. Те са си завършени, кръгли, та заоблени идиоти!

Мислят, че всичко се измерва само с изгодата – затова и винаги губят войните.

Михаил Задорнов
  Facebook

Превод от руски:Любомир Чолаков
Реклами

Posted on 08.09.2014, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: