Владимир Путин: Спрете войната в Украйна или Русия ще се намеси!


Владимир Путин предупреди да спрат войната в Украйна

Владимир Путин предупреди да спрат войната в Украйна

Владимир Путин с официално предупреждение към Украйна, проговори и за Крим

Владимир Путин призова за прекратяване на войната в Украйна. Руският президент заяви в Ялта, че е крайно време да бъде спряна тази братоубийствена война в страната.

„Русия ще направи всичко, за да се завърши „кървавия хаос“ и „братоубийствената война“ в Украйна“, заяви той. Руският президент също така проговори и по въпросите за Крим в Ялта.

„Русия не е анексирала по военен път Крим, нито някога ще го направи. Жителите на Крим сами избраха да се присъединят към Руската федерация. Наши военни имаше там, да, но те единствено имаха за цел да гарантират мирното провеждане на референдума.

Сега в Крим ще бъде ще бъде осигурена равнопоставеност на населението и за официални ще бъдат обявени цели три езика — руски, украински и кримско — татарски“, заяви още той.

Според него, е готова програма за дългосрочно развитие на Крим, а обемът на финансирането на полуострова до 2020 г. надхвърля 700 милиарда рубли (около 14,6 милиарда евро).

Владимир Путин не подмина и проблемите на Украйна. Десетки камиони с хуманитарна помощ бяха изпратени в Донецк, където да бъде подпомогнато на бедстващите. Според Владимир Путин трябва да бъде намерено мирно решение на проблема и братоубийствената война да бъде спряна.

„Крим може да се превърне в обединяващо звено за отношенията между Русия и Украйна, а не в повод за война. „Това, което се случва там е сериозна хуманитарна криза“, заяви още той.

„Ще направим всичко, което зависи от нас за този конфликт бързо да бъде прекратен, а в Украйна да спре да се лее кръв“, допълни държавния глава.

Междувременно руския президент даде да се разбере, че няма никакво намерение да оказва контрол върху Украйна, да влияе на политиката й или да присъединява части от нея към Русия.

Също така заяви, че разбира защо Европа е поставила Русия в икономическа изолация, но няма да допусне гражданите на страната да бъдат ощетявани и наказвани заради политически сблъсъци между Изтока и Запада.

Трябва спокойно, достойно и ефективно да развиваме своята страна, но не като се откъсваме от външния свят, или като прекъсваме връзките с партньорите си, но също така няма да позволим да се отнасят към нас с презрение и небрежност, заяви още той.

 

Източник: http://www.razkritia.com

Posted on 19.08.2014, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 коментара.

  1. Анонимен

    Това е – точно и ясно изразена позиция на президента на Русия! да му мислят разните подлоги на продажни и зависими правителства от типа на нашите …..

  2. Няма лицемерие, няма шикалкавене! Ако имаше и други европейски лидери като Путин, „Демократична Америка“ нямаше да може да сее кървава демокрация по света!

  3. Анонимен

    Това е най-добрият и искрен политик на днешното време. Всички влиятелни личности и политици от запада го оценяват много високо. Тези които го мразят са големите американски фамилии на олигарси, които контролират банковата и енергиината световна система, чрез която ограбват народите и налагат скрита финансова и икономическа диктатура на държавите. Темите около Владимир Путин са пряко свързани със световната икономическа, финансова, и политическа диктатура на САЩ над останалия свят и над Европейският Съюз.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: